Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 05-08-2015 18:03   Güncelleme : 05-08-2015 18:03

ÖZYILMAZ’LARA CEZAYİR’Lİ GELİN

Akyazı’nın Kuzuluk Mahallesinde oturmakta olan Özyılmaz ailesine Cezayir’li gelin geldi.

ÖZYILMAZ’LARA CEZAYİR’Lİ GELİN

Akyazı’nın Kuzuluk Mahallesinde oturmakta olan Özyılmaz ailesine Cezayir’li gelin geldi. Bir Türk Şirketi ile çalışmak için Cezayir’e giden Ali Özyılmaz gönlünü kaptırdığı ve Cezayir’de Avukatlık yapan Emine ile Kuzuluk’ta yapılan görkemli bir kır düğünü ile evlendi.

 Cezayir’li gelin Emine Abaza adetlerine göre azar söylenerek gelin arabasından indirildi ve temenna yaptırılarak eşi ile birlikte bir ömür boyu hayatını geçireceği evine de dualar eşliğinde girdi.

 Mızıka eşliğinde tahtaya vurularak Abaza oyunlarının oynandığı kır düğününde en dikkat çeken husus ise yaşları ilerlemiş ancak gönülleri hala genç kalanların oyunlarını ayakkabılarını çıkararak parmak üstü oynamalarıydı. Oyundan sonra gelin arkadaşının (tasayüze) ayakkabılarını çıkararak oynayan erkeklere yeni çorap vermesi de eski günleri hatırlatması bakımından dikkat çekiciydi.

 Düğünün son dakikalarında soyadı Özyılmaz olanların tamamının birlikte davul zurna eşliğinde oynadıkları oyunlar ve Özyılmaz ailesinin en büyüğü olan Suat Özyılmaz’ın Cezayirli gelin ve gelinin kayınvalidesi ile birlikte oynadığı oyun büyük alkış aldı.

 Düğünde ev sahipliği görevini üstlenen Gazeteci Salim Özyılmaz’da anlamlı ve mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan dost, akraba ve komşularına teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

 Gelin Emine’nin annesi kızını ablası da kardeşini mutlu gününde yalnız bırakmamak ve onun mutluluğuna ortak olmak için Cezayir’den Kuzuluk’a geldi. Sempatik tavırları ile kısa sürede kendilerini sevdiren gelinin annesi ve ablası, güzel duygular içinde, gördükleri güzellikleri anlatabilmek için Cezayir’e tekrar geri döndüler.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ