Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 19-07-2015 10:48   Güncelleme : 19-07-2015 10:48

SUNMAN AİLESİNİN GELENEKSEL AİLE TOPLANTISI KADİFEKALE MAHALLESİNDE YAPILDI

Hendek ilçesi Kadifekale Mahallesinin köklü ailelerinden Sunman ailesinin

SUNMAN AİLESİNİN GELENEKSEL AİLE TOPLANTISI KADİFEKALE MAHALLESİNDE YAPILDI

Hendek ilçesi Kadifekale Mahallesinin köklü ailelerinden Sunman ailesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği aile Pikniği toplantısının bu yıl 6.sı Ramazan Bayramının 2. günü Kadifekale aşağı mahallede gerçekleşti. Bu yıl Sunman ailesinin gençlerinin görev aldığı organizasyonda alana girişte akrabalarını karşılayan gençler herkesin birbirleriyle bayramlaşmasını da sağlamış oldular.

 Aksu deresi kıyısındaki muhteşem manzara içindeki muhteşem manzara içinde gerçekleştirilen şenlik Kuran-ı Kerim okunması ve ardından yapılan dua ile başladı.

 Sunman Ailesinin büyüklerinden Sunmanlar Dayanışma Derneği Başkanı Sami Sunman şenlikte yaptığı konuşmada Aile fertlerine hoş geldiniz diyerek  bu toplantıları Sunman ailesini bir arada tutmak mevcut birlik ve dayanışmayı üst düzeye çıkarmak ve kaynaştırmak için düzenlediklerini söyledi.

Dernek Başkanı Sami Sunman mahallemiz dışına çıkmış başka il ve ilçelere yerleşmiş olan aile fertleri ile kurdukları yakın ilişkiler sayesinde onları da bu toplantılara gelmelerini sağlayıp birbirini hiç tanımayan akrabaları ve damatları birbirleri ile tanıştırdık. Aldığımız olumlu tepkiler bizlerin çalışma azmini artırdı. Bayramlarda, düğünlerimizde, cenazelerimizde ve çeşitli etkinliklerimizde her zaman bir araya gelerek ailemizin gücünü her kese gösteriyoruz diyen Sami Sunman bütün bunları gerçekleşmesi sağlayan Derneğimizin üye sayısını artırarak daha da güçlenelim ve daha büyük işler yapmak için gerekli zemini hazırlayalım diyerek herkesi derneğe üye olmaya davet etti.

 Sami Sunman’ın konuşmasının ardından topluca yemek yenildi. Bu arada Palyaço kızlar küçük çocukları boyayarak ve oluşturulan oyun alanlarında oynatarak onlara unutamayacakları bir gün geçirtmeyi başardılar.

Sanatçıların söylediği mahalli şarkı ve türküler eşliğinde oynanan horonlarla coşku doruk noktaya ulaştı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da gençler arasında yapılan Tavla şampiyonası, halat çekme diğer yarışmaları oldukça zevkli, çelişmeli geçti. Takımlar ortaya konan sembolik hediyelerin sahibi olabilmek için yaptıkları mücadele ise görülmeye değerdi.

 Sunman aile pikniği geç saatlere kadar sürdü ve herkes memnun bir şekilde gelecek yıl yine buluşmak üzere dağıldılar. Bu yılki aile toplantısına Milletvekili Ali İnci ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de katıldı.

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ