Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 27-05-2015 14:30   Güncelleme : 27-05-2015 14:30

AKBALIK GÜREŞLERİ ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞACAK.

30 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan Akyazı Akbalık güreşleri için son hazırlıklar tamamlandı.

AKBALIK GÜREŞLERİ ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞACAK.

30 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan Akyazı Akbalık güreşleri için son hazırlılar tamamlandı.

Akyazı Belediyesi tarafından bu yıl 53.sü yapılacak olan Akyazı Akbalık güreşleri ile ilgili olarak Belediye Başkanı Hasan Akcan düzenlediği sabah kahvaltılı basın toplantısında basını bilgilendirdi.

Başkan yardımcıları Mehmet Çakmak ve Mustafa Tonyalı, bu yılki güreşlerin cazgırları, geçen yılın Akbalık başpehlivanı Faruk Akkoyun ve bazı pehlivanların da hazır olduğu kahvaltıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hasan Akcan şunları söyledi.

“ Geçmişi 60 yılı aşan tarihi Akyazı Akbalık güreşlerini yeniden başlatmak bizim için onur kaynağıdır. Bunu yaparken ilk amacımız Akyazı’mızı bu organizasyon vesilesi ile tüm Türkiyeye ve dünyaya güzellikleriyle tanıtmaktır.  İkinci hedefimiz de bu ata sporumuzu daha da yaygınlaştırmak, Akbalık güreşlerini eski şaşaalı günlerine kavuşturmak ve de gençlerimizi bu spora yönlendirip onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmaktır. Bu hedeflerimiz doğrultusunda yola çıktık.İnşallah Rabbim de bizi Muaffak eyleyecektir buna yürekten inanıyorum.” Dedi.

Başkan Akcan konuşmasında yaptıkları işlerin tanıtımın yağılmasının önemine de değinerek burada siz basın mensuplarına büyük görev düşüyor. Akyazı’nın güzelliklerini sizler yaptığınız haber ve fotoğraflarınızla tanıtımını yapacaksınız. Güzel ve yaşanabilir bir   

Akyazı için bizim çabalarımıza destek olarak hep birlikte el ele vererek Akyazı’mızı istenilen noktaya taşıyacağız. Diyerek basının desteğini istedi.

Başkan Akcan konuşmasının sonunda 29 Mayıs Cuma Günü Akbalık Camiinde öğle namazı donrası Akbalık güreşleri kurucuları Altın kemerli Ordulu Mustafa Bük ve Zülküf Karabulut için Kuran-ı Kerim ve mevlüt okutulacağını belirterek Akyazılıları mevlüte davet etti.

Basın toplantısında Güreşlerin cazgırı ve Geçen Yılın Başpehlivan2 Faruk Akkoyun da birer konuşma yaparak geçen yılki güreşlerin bu kadar aradan sonra da olsa güzel geçtiğini, bu yılki güreşlerin daha da güzel geçeceğini tahmin ettiklerini, 35 başpehlivan’ın güreşlerimizde boy göstereceğini bunların arasında Kırkpınar’ın Altın kemerli başpehlivanlarının da olduğunu söylediler. Tüm güreş severleri Cumartesi günü yapılacak olan yağlı güreşleri için Akbalık’a davet ettiler.

Belediye Başkanı Hasan Akcan ve beraberindeki güreş komitesi basın toplantısının ardından basın mensupları ile birlikte Akbalık güreş alanına gitti. Heyet buradaki son çalışmaları yerinde görerek kalan ufak tefek eksiklerin güreşler öncesi tamamlanmasını istedi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ