Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 26-05-2015 11:48   Güncelleme : 26-05-2015 11:48

KUZULUK’TA TOZ BULUTU KABUSU

Akyazı’nın Kuzuluk mahallesinde 2013 yılında başlatılan kanalizasyon çalışması aralıklarla sürüyor

KUZULUK’TA TOZ BULUTU KABUSU

Akyazı’nın Kuzuluk mahallesinde 2013 yılında başlatılan kanalizasyon çalışması aralıklarla sürüyor. Kuzuluk Orta Mahalleden başlayan kanalizasyon çalışması bugünlerde Mudurnu Caddesi üzerinde devam ediyor.

Kanalizasyon çalışması nedeniyle yollar araç geçişini önemli ölçüde engellerken, kazılan yerlerden yükselen toz bulutu ise insan sağlığını ciddi biçimde tehlikeye sokuyor. Kuzuluk orta mahalle sakinleri yaklaşık bir yıl toz bulutunu havayla birlikte içlerine çektikten sonra şikayetlerin artması üzerine yapılan pansumanla açılan yerlere asfalt yama yapılarak insanların tozdan dolayı süre gelen şikayetleri bir nebze olsun azaltılmıştı. Bugünlerde Kuzuluk Şose Mahalle sakinleri aynı durumdan rahatsızlar. Araç Trafiği çok yüksek olan ve dakikada bir bir aracın geçtiği yolda yapılan kazı nedeniyle çevreye yayılan toz bulutu gerçek manada insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.

KUZULUKLULAR ADETA İSYANDA

Önce Orta Mahalle, sonra Şose Mahalle ve ardından Topçu sırtı mahallesi sakinleri başlatılan ve daha uzun süreceği anlaşılan kanalizasyon çalışması nedeniyle ortalığı kaplayan toz bulutundan hayli rahatsız ve sağlıklarının bozulacağı endişesi taşıyorlar. Bu nedenle de tozdan, mikroptan kurtulmak ve hasta olmamak için kazılan ve boruların döşendiği yerlere geçici olarak asfalt yaması yapılmasını istiyorlar.

DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE BÖYLE ÇALIŞMA YAPILMIYOR

Kuzuluk mahalle sakinleri kanalizasyona ihtiyaçları olduğunu altını çizerek, ihtiyacımız var diye sağlığımızı tehlikeye atamayız. Bizi yönetenler bizim bu durumumuzu göz ardı etmemeli ve sağlığımızı tehlikeye atmadan çalışmalarını tamamlamalıdırlar. Bu toz bulutu her geçen gün bizim ve özellikle de çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atıyor. Bu olumsuzluğa artık dur demenin zamanı gelip geçmektedir diyerek tepkilerini ortaya koyarken, yetkililerden de bu duruma çare bulmalarını istiyorlar.

KİM SORUMLU

Sürmekte olan çalışmalardan Büyükşehir Belediyesi sorumlu. Firma yetkilileri “ biz kazarız, borumuzu yerleştirir ve üzerini mıcırla kapatırız. Gerisi Büyükşehrin işi” derken, Belediye yetkilileri de “evet çalışma bittikten sonra asfaltı biz atacağız ama kazılan ve mıcırla doldurulan yerin basılması gerekli” tezini öne sürüyor.

Kuzuluklular bu açıklamalara da tepkililer. Zira zenginin keyfi gelene kadar fakir ölürmüş misali onlar kazılan yerin basılmasını beklerken biz sağlığımızdan olacağız tepkisini ortaya koyuyorlar ve Belediye yetkililerinden kendilerini tozdan kurtaracak bir çalışma yapmalarını beklediklerini söylüyorlar.

KURS ARAÇLARI DA AYRI BİR SORUN

Akyazı’da faaliyetlerini sürdürmekte olan Sürücü Kursu araçlarının çalışma ve sınav alanı Kuzuluk Şose Mahallesi olarak belirlenmiş. Her gün onlarca sürücü kursu aracı bu bozuk yolda gidip gelmekte ve çıkardıkları toz bulutunu da Kuzuluklu vatandaşlar yutmak zorunda kalmıyorlar.

Kuzuluk Şose Mahalle sakinleri kanalizasyon çalışması sona erene kadar sürücü kursu araçlarının bu yolda çalışma yapmalarını istemiyorlar. Sebep olarak da o araçların çıkardığı toz ve çalışma yaptıkları yolun üzerinde üç okulun bulunması. Kuzuluklular, zaten o araçları yanlarında usta öğreticileri de olsa acemi sürücüler sürüyor. Üç okulumuzda onlarca çocuğumuz okuyor. Onların kontrolsüz bir şekilde yola çıktıklarını ve acemi sürücülerinde şaşkınlık geçirdiklerini ve bu nedenle bir kazaya sebebiyet verdiklerini düşünürsek durumun vahameti de ortayı çıkıyor. Ayrıca kanalizasyon çalışması nedeniyle o yolda seyretmekte olan araçların sıkışık halleri de bu endişemizi daha da arttırıyor diyorlar.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ