Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 22-05-2015 21:46   Güncelleme : 22-05-2015 21:46

70 YIL ÖNCE ÖĞRETMENLİK YAPTIĞI KABAKULAK OKULUNA KAPI VE ÇEŞME YAPTIRDI

Emekli öğretmen Nevruz Banoğlu 1946 yılında Arifiye köy enstitüsünden mezun olduktan sonra

   70 YIL ÖNCE ÖĞRETMENLİK YAPTIĞI KABAKULAK OKULUNA KAPI VE ÇEŞME YAPTIRDI

Emekli öğretmen Nevruz Banoğlu 1946 yılında Arifiye köy enstitüsünden mezun olduktan sonra atandığı Kabakulak İlkokulu’na aradan geçen 69 yıl sonra büyük bir bahçe kapısı ile bahçeye bir çeşme yaptırdı.

 Yaptırılan bu eserler Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir ve  kalabalık bir davetlinin katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.

 Törende konuşan Emekli öğretmen Nevruz Banoğlu törende yaptığı konuşmada meslek hayatının ilk görev yeri olan Kabakulak İlkokulunda 70 yıl sonra bile unutamadığım önemli hatıralarım var, öğrencilerim var diyerek böyle bir vesile ile buralara gelmek ve o günkü öğrencilerimi görmek bana büyük bir mutluluk verdi dedi.

Banoğlu meslek ve emeklilik hayatlarında yaşadıklarından kısaca söz ederek  bugün 88 yaşındayım eğer ömrüm yeterse ilçeme bir de okul yaptırmak istiyorum diyerek törene katılan misafirlerine teşekkür etti.

 Daha sonra söz alan İlçe Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı Nevruz Banoğlu’nu filmlerdeki öğretmen Kemal’e benzeterek O’nu burada canlı bir şekilde görmenin bahtiyarlığı içindeyim diyerek eğitimin çok önemli olduğunun ve hiçbir zaman ara verilmeyecek bir unsur olduğunu söyledi. Kaymakam Ballı öğretmenliğin toplumda insan hayatına dokunan en önemli bir meslek gurubu. Ben ve bürokraside görev yapan bütün insanların da öğretmenin eseri olduğunu vurgulayarak neticede öğretmen çocuklarımıza hayal veren, bu hayalleri gerçekleştirmek için cesaret veren en temel faktördür. Dedi.

Konuşmasını bu eserleri Kabakulak Ortaokuluna kazandıran Nevruz Banoğlu’ne teşekkür ederek hayırlarının devam etmesini temenni ederek tamamladı.

 Törende ayrıca Nevruz Banoğlu’na Kaymakam Kamuran Mustafa Ballı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir ve Kabakulak Ortaokulu Okul Müdürü Ramazan Hacıeyüpoğlu tarafından birer teşekkür plaketi verildi.

Yapılan eserleri hizmete açan Kaymakam Kamuran Mustafa Ballı, Nevruz Banoğlu, eşi ve oğlu İş adamı Önder Banoğlu ve diğer davetlilere okul salonunda ikramda bulunuldu.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ