Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 15-05-2015 09:00   Güncelleme : 15-05-2015 09:00

AKBALIK GÜREŞLERİNE İLANLA AĞA ARANIYOR

52 Yıllık tarihe sahip Akyazı Akbalık güreşlerinde bir ilk yaşanıyor.

AKBALIK GÜREŞLERİNE İLANLA AĞA ARANIYOR

52 Yıllık tarihe sahip Akyazı Akbalık güreşlerinde bir ilk yaşanıyor. Güreşlerde bir sonraki yılın güreş ağası güreşlerin yapıldığı gün başpehlivanlık güreşleri yapılırken ağa adayları meydana çıkar ve açık artırma ile ağa seçimleri yapılırdı.

Ancak bu yıl ilk defa yapılacak uygulama ile güreş ağası güreşler öncesi verilen ilanlarla seçilecek.

Organizasyonu yapan Akyazı Belediyesi basına yaptığı açıklama ile şu duyuruyu yaptı.

Her yıl geleneksel olarak yapılan ve büyük bir katılımın sağlandığı yüzlerce güreşçinin ter döktüğü Akyazı Belediyesi  Akbalık Ayşecik yağlı güreşlerinin bu yıl ki organizasyonunda bir sonraki yılın ağasını belirlemek için 2015-2016 yılı güreş ağasının seçimi yapılacak. Akbalık Ayşecik yağlı güreşleri 2015-2016 yılı güreş ağalığı için başvuruların alındığını bildiren Akyazı Belediyesi yetkilileri başvuruların Spor işleri Koordinatörü Sait Okur tarafından alınmaya başlandığını bildirdiler.

 Geçtiğimiz yıl 52.si yapılan Akbalık yağlı güreşlerinde güreş ağalığı için seçilen ve Akbalık stadına, Akbalık yağlı güreşlerine yapmış olduğu maddi ve manevi katkılarla gönüllere taht kuran 2014- 2015 Güreş ağası İdris Caymaz bu yıl 53. yapılacak olan güreşlerde Ağalık görevini yerine getirecek ve Akyazı’ya olan desteğini tam vermiş bir şekilde ağalık koltuğunda oturacak.

 Güreş ağalığının önemine de vurgu yapılan açıklamada Güreş ağası olarak seçilen bir ağa ilçesi için en büyük hizmetlerden birisini yapmaya gönüllü olduğunu da bir yandan göstermiş oluyor. Bu fedakarlığın yeni bir seçiminin yapılacağı Akyazı Belediyesi Akbalık Ayşecik yağlı güreşlerinin bu yıl ki organizasyonunda yapılacak olan Güreş ağası seçimleri için başvuruların başladığını bildiren Akyazı Belediyesi Güreş ağası olmak isteyen ilçesini seven güreş ağalarını başvuru yapmak üzere bekliyor. Denildi.

 Gelecek yıl için ağa olmak isteyenler Akyazı  Belediyesi Spor İşleri koordinatörü Sait Okur’a başvuracaklar.

 TEL: 0532 666 53 43

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ