Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 08-05-2015 23:10   Güncelleme : 08-05-2015 23:10

40 YIL ÖNCENİN ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ BULUŞMASI

Bundan tam 40 yıl önce Akyazı Lisesinden mezun olan mezun olan öğrenciler

40 YIL ÖNCENİN ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ BULUŞMASI

 yine o yıllarda okulda öğretmen olan öğretmenleri ile Akyazı öğretmen evinde bir araya gelerek yılların özlemini giderdiler.

 Yıllarca Akyazı Lisesinde öğretmenlik yapan ve bir çok öğrenci yetiştiren ve ülkemize önemli şahsiyetlerin yetişmesinde emekleri olan Matematik öğretmeni Sevim Türemen ve eşi Edebiyat öğretmeni İlhan Türemen uzun yıllar sonra Akyazı’daki akrabalarını ziyarete geldiler.

Öğretmenlerinin Akyazı’da olduğunu öğrenen öğrencileri öğretmenleri ile irtibata geçerek öğretmenevinde bir araya geldiler. Buluşmaya ilk olarak öğretmenler Sevim ve İlhan Türemen geldi.  Daha sonra gelmeye başlayan öğrenciler ve öğretmen buluşması ise görülmeye değerdi. Belediye Başkanı Hasan Akcan, bundan önceki Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ve diğerleri. Yılların özlemi sevgi ve saygısı ile sarmaş dolaş olmalar. 40 yıl önceki anılarının konuşulması. Ve nasıl geçtiği fark edilemeyen 3 saat.

 Ayrılık vakti geldiğinde ise neşe ve mutluluğun yerini buruk bir hüzün aldı. Türemen öğretmenler bu buluşmadan duydukları memnuniyeti belirtirken bu buluşmayı sağlayan Editörümüz Kenen Certel’e teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ