Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 03-05-2015 23:46   Güncelleme : 03-05-2015 23:46

AKBALIK GÜREŞLERİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Bu yıl 53.sü yapılacak olan tarihi Akyazı Akbalık yağlı güreşleri için geri sayım başladı.

AKBALIK GÜREŞLERİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Bu yıl 53.sü yapılacak olan tarihi Akyazı Akbalık yağlı güreşleri için geri sayım başladı.

ilki 1956 yılında zamanın minik sinema sanatçısı Ayşecik güreşleri (Zeynep Değirmencioğlu) adı ile düzenlenen ve 1978 yılından sonra da Akyazı Akbalık güreşleri olarak devam eden yağlı peylivan güreşlerinin bu yıl 30 Mayıs Cumartesi günü yapılması kararlaştırıldı.

30 Mayıs 2015 Cumartesi günü yapılacak tarihi Akyazı Akbalık Yağlı Güreşinde bu yıl 35 güreşçi başpehlivanlık için mücadele edecek.
Akbalık güreşleri için Akyazı belediye başkanı Hasan Akcan Akbalık güreş ağası İdris Caymaz Akbalık Muhtar vekili Rüstem Bilgi Nanba ve meclis üyelerinin de katılımı ile Güreş Ağası İdris Caymaz’ın Kepekli ’de ki evinde bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda 30 Mayıs’ta Yapılacak olan Tarihi Akyazı Akbalık güreşleri için yapılması gerekenler görüşüldü.

Ertesi gün sabah Saatlerinde tekrar bir araya gelen Akyazı Belediye Başkanı Hasan, Akcan Akbalık Güreş Ağası İdris Caymaz ve Akbalık muhtar vekili Rüstem Bilge Nanba uzun zamandır rahatsız olan Akbalık Muhtarı Bahri Açıker’i Ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Muhtar Bahri Açıkel’in ziyaretinin ardından güreş sahasına giden Başkan Akcan Ve Ağa İdris Caymaz son kontrolleri yaparak çalışmaları gözden geçirdiler ve güreşlerin yapılacağı 30 Mayıs tarihinden önce tamamlanmasını kararlaştırdılar.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ