Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 23-04-2015 22:02   Güncelleme : 23-04-2015 22:02

AKYAZI’DA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Akyazı’da coşku ile kutlandı.

AKYAZI’DA 23 NİSAN COŞKUSU

Akyazı’daki törenlerin ilki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Saat 09.30 da İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir Atatürk Anıtına Çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Daha sonra öğrenciler ve törene katılan diğer protokol saygı duruşunda bulunarak topluca İstiklal Marşını okudular.

 2. Tören hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Buradaki tören de

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Kaymakam Kamuran Mustafa Ballı ve Beraberinde Garnizon Komutanı Mustafa Ünlütürk ve Belediye Başkanı Hasan Akcan Halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir yaptı.

Özdemir konuşmasında “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde O’nun milletin bağımsızlığı, milletin azim ve kararlılığı ile yakılan bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920 tarihinde Ankara’da Anadolu’nun her bir yanında açılacak bir güneş haline gelmişti.” Dedi ve herkesin bayramını kutladı.

 Özdemir’in konuşmasının ardından Paris Ortaokulu öğrencisi Talip Zengin çocuk gözü ile günün anlam ve önemini   belirten konuşmasını yaptı. Daha sonra Cumhuriyet Ana Okulu öğrencileri Işıl Özmen ve Burak Konyalı, Atatürk Ana Okulu öğrencisi Melehat Yıldıztaş, İnönü Ana Okulu öğrencisi Güliz Yıldırım, İnönü Ortaokulu Öğrencisi Nisanur Kılıç Yaşa ve Konuralp İlkokulu öğrencisi Zeynep Saka okulları adına şiirlerini okudular.

 Daha Sonra da İnönü Anaokulu, Ahmet Hasnun Tunçsoy Ana Okulu, Cumhuriyet Anaokulu ve Atatürk İlkokulu öğrencileri halk oyunları ekipleri gösterilerini sundular.

Törenin sonunda İlk ve ortaokullar arasında düzenlenen 23 nisan konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN: https://www.facebook.com/100004099367404/videos/686543298158976/

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ