Eğitim
Giriş Tarihi : 22-04-2015 21:01   Güncelleme : 22-04-2015 21:01

Erimez Yurdundan Matematik Olimpiyatı

Akyazı ilçesindeki Hacı Kemal Erimez Yurdu Sınav Kulübü

Erimez Yurdundan Matematik Olimpiyatı

tarafından düzenlenen ödüllü üçüncü Matematik Olimpiyatı başlıyor.

Hacı Kemal Erimez Yurdu Müdürü İlhan Dinç, Akyazı İlçesinde ilk kez kendileri tarafından düzenlenen Matematik Olimpiyatının bu yıl üçüncüsünü yapacaklarını söyledi ve bilgi çağında toplumların ilerleyebilmesi için bilimsel çalışmaların vazgeçilmez olduğuna dikkat çekti.

 Dinç; şunları kaydetti:”Hacı Kemal Erimez Yurdu Sınav Kulübü olarak insanlığın ortak bağı olarak kabul edilen çalışmalarda bizim de imzamız olması gerektiğini düşünüyoruz. Yarışmanın okullarda matematik takımlarının kurulmasını desteklemek, öğrencilerin matematiğe ilgilerini artırmasını hedefliyoruz. İşte bu düşüncelerin eyleme, aksiyona dönüşmesiyle o zaman o haklı gururu yaşayacağımızı biliyoruz. Bu sene üçüncüsü yapılacakHacı Kemal Erimez Matematik Olimpiyat düşüncesi de bu çerçevede oluşmuştur. Sivil toplum örgütü anlayışı içinde yaşadığımız çevredeki tüm öğrencileri de katarak yeteneklerini geliştirme adına bu organizasyonu düzenledik.”

Akyazı ilçesinde faaliyet gösteren, çeşitli okullarda okuyan Hacı Kemal Erimez Yurdu’nun matematik dâhilerini ödüllendirmesi, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve velilerce takdir ediliyor.

Matematik Öğretmeni Serhat Kaya okulların kaynaşmasına ve öğrencilerin matematiği sevmesine vesile olduğundan mutluyuz." diye konuştu. Serhat Kaya, yarışmanın okullarda matematik takımlarının kurulmasını desteklemek, öğrencilerin öğrenme etkinliklerini pekiştirmek, matematiğe ilgilerini artırmak amacıyla okullar arasında başarı standartlarını yükseltmekte katkı sağladığını ifade etti.

Matematik Öğretmeni Ünsal Kahramanda ”Eğitilmiş insan gücünün yetiştirilmesinde de, eğitim ve öğretimin en vazgeçilmez aracı şüphesiz teşviktir. Öğrencileri girişimci ve rekabetçi bir ruhla, barış içinde yarışmaya teşvik etmesi takdire şayan.” şeklinde konuştu.

Akyazı'da kız öğrencilerinde katılacağı üçüncü matematik olimpiyatını katılımın yüksek olması bekleniyor. Akyazı genelindeki olimpiyatların ilköğretim 5- 6- 7- ve 8. sınıflar  ile lise 9, 10 ve 11. sınıflardaki öğrenciler arasında yapılacak

Yetkililer, sınavın 9 Mayıs 2015 Cumartesi günü yapılacağını, ödül töreninin ise 13 Mayıs Çarşamba saat 18.00'de, Erimez Kültür Salonu'nda yapılacağını açıkladılar.

Matematik Olimpiyatında sınıf birincilerine 100 TL ve kupa, sınıf ikincilerine 75 TL ve madalya, sınıf üçüncülerine ise 50 TL ve madalya verilecek. Ayrıca başarılı öğrenciler yurt ücreti indirimi kazanacak. 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ