Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 15-04-2015 19:52   Güncelleme : 15-04-2015 19:52

AKYAZI’DA KUTLU DOĞUMA YAKIŞAN KUTLAMA

Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğumunun 1443. yıldönümü

AKYAZI’DA KUTLU DOĞUMA YAKIŞAN KUTLAMA

tüm İslam aleminde olduğu gibi Akyazı’da da düzenlenen programlarla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Gazi Süleyman Paşa Camiinde öğle namazı öncesi düzenlenen program Kuran-ı Kerim ve Müezzin Remzi Urkan’ın güzel sesi ile okuduğu ilahi ile başladı.

 Akyazı Müftüsü Mehmet Şenokur yaptığı selamlama konuşmasında bir kutlu doğum haftasını daha birlikte huzur içerisinde  idrak etmenin mutluluğu içersindeyiz. Bu mutlu anı yaşamak istediği halde dünyamızın bir çok yerinde huzur içerisinde peygamberimize olan sevgi ve muhabbetini koyamayan nice Müslümanlar var. Onların da bir an önce bu muhabbeti huzur içinde yaşamalarını diliyorum. Bizlerin Allah nezninde kabul görecek en güzel yönümüz, ikram edeceğimiz en güzel hediyemiz bizim dualarımız olacak. Rabbim bu süre içinde yapacağımız dualarımızı kabul eylesin dedi.

Şenokur Efendimizi çok seviyoruz O’na olan bu sevgi ve muhabbetimiz her geçen gün katlanarak artıyor. Bu haftaları kutlamamamızın amacı geriden gelen çocuklarımıza efendimize olan bu sevgi ve muhabbeti aktarmaktır. İnşallah yetişmekte olan neslimizi peygamber sevgisi ve onun güzel ahlakine göre yetiştiririz dedi.

 Müftü Şenokur’un konuşmasının ardından Bayburt Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacı Müftüoğlu söz alarak günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Müftüoğlu konuşmasında yurt dışı gezileri sırasında Hıristiyan aleminin bu gün içinde bulunduğu çaresizliği dile getirerek çok yakın gelecekte onlar da Kuran-ı Kerimi kabul ederek doğru yolu bulacaklarını ifade etti.

Müftüoğlu konuşmasının bundan sonraki bölümünde de yüce peygamberimizin güzel ahlakı ve yaşantısından örnekler verdi. Komşuluk münasebetleri, doğruluk dürüstlük ve helal kazaç haram yememe gibi bir müslümanda mutlaka bulunması gereken hususları dile getirdi.

Gazi Süleyman Paşa Camiindeki program Sakarya İl Müftü yardımcısı Ahmat İkbal Aydın’ın 250 hatim için yaptığı duası ile sona erdi.

Programın daha sonraki bölümlerinde cami çıkışında vatandaşlara gül dağıtımı ve yemek ikramında bulunuldu.

Müftülük binasında bayanlara yönelik konferans verildi. Ayrıca Müftülüğün çağrısı ile Kızılay kan merkezi ekiplerine kan bağışı yapıldı.   

MÜEZZİN SABRİ URKANIN SESİNDEN PEYGAMBERİMİZ KASİDESİNİ DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN:https://www.facebook.com/100004099367404/videos/681015902045049/

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ