Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 15-04-2015 19:49   Güncelleme : 15-04-2015 19:49

GAZETECİLER CEMİYETİNDE GENEL KURUL BAŞKAN SEZAİ MATUR GÜVEN TAZELEDİ

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu yapıldı. Basın Merkezinde yapılan genel kurulda

GAZETECİLER CEMİYETİNDE GENEL KURUL BAŞKAN SEZAİ MATUR GÜVEN TAZELEDİ

Sezai Matur güven tazeleyerek, SGC’nin yeniden başkanı oldu.

RAPORLAR OKUNDU
1954 yılından kurulan ve ilimizin en köklü gazetecilik meslek örgütü olan  Sakarya Gazeteciler Cemiyeti, olağan genel kurulu gerçekleştirildi.Basın Merkezinde yapılan genel kurula, üyelerin büyük bir bölümü katıldı. Genel Kurulda Divan Başkanlığı’nı Salim Özyılmaz, yardımcılığını Cengiz Olgaç, üyeliklerini Nurettin Eryılmaz ve Fatma Onay Sak üstlendi. Faaliyet ve denetim raporlarının okunmasının ardından, yapılan oylamada her iki raporda oy birliği ile kabul edildi.

KÖKLÜ KURULUŞ
Sakarya’nın en eski gazetecilerinden olan ve Sürekli Sarı Basın Kartı  sahibi Abdullah Çelik, kısa bir konuşma yaptı. Çelik, Sakarya Gazeteciler Cemiyetinin, bu şehrin en eski mesleki örgütü olduğunu vurgulayarak, “İlimizde bulunan tüm mesleki örgütlerinin çatısı Sakarya Gazeteciler Cemiyetidir. Tüm meslektaşlarımızın bu köklü kuruluş çatısı altında toplanması gerekiyor. Yönetime ve cemiyet üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ
Tüzükte yapılacak olan değişiklikler hakkında Sezai Matur konuşma yaptı. Matur bu meslekte çalışan herkesi Cemiyet’e üye yapmak istediklerini söyledi.  Üyelik şartlarıyla ilgili olarak yapılan değişikliğe göre, Gazetecilik niteliğindeki görevlerde   en az bir yıl çalışmış olmak veya sarı basın kartı taşımanın üyelik için yeterli olması öngörüldü. Üyelik aidatları yıllık 2 liradan 12 liraya çıkartıldı.

KUCAKLAMAK İSTİYORUZ
Daha sonra söz alan Sezai Matur 2007 yılında Necdet Güngörsün’ün ardından dernek yönetimine talip olurken verdikleri sözlerin büyük bölümünü tuttuklarını söyledi. Matur tüm Sakarya basınını kucaklamak istemelerine rağmen bunun tam olarak sağlanamamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Matur yeni kurulan Sakarya Gazeteciler Birliği ile ilgili olarak hayırlı olmasını diledi.

GAZETE PATRONLARI
Birlik genel kurulunda Zeki Aydıntepe’nin “ Biz ona her gazeteden temsilci al dedik. Kabul etmedi. Biz de ayrıldık. Sadece kendi gazetesi kaldı orada” şeklindeki iddialarına cevap veren Matur şöyle konuştu: Evet Biz 2008 yılında kendisiyle bir araya geldik. Bana bazı gazete patronları adına mesaj iletti. Benim başkan kalmamı, ancak yönetim kurulunu gazete patronlarının belirlemesi gerektiğini belirtti.

BİLLBOARD İHALELERİ
Ayrıca Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nin billboard ihalelerini alarak gazetelere paylaştırmalarını istediler. Ben de bunun mümkün olmayacağını, her kuruluştan temsilci almaya çalıştığını, ancak patronların dayatacağı isimlerle çalışmayacağımı söyledim. Ben tasmalı başkan olmam dedim. İhale takipçiliği de benim işim değil. Ben gazeteciyim. Bundan sonra da kendime ihale takipçisi dedirtmem dedim.

BOL İHALELİ GÜNLER
Bu görüşme sonrası biz genel kurulumuzu yaptık. Zeki Aydıntepe ve bazı gazetelerdeki arkadaşlar cemiyetten ayrıldılar. Aradan 7 yıl geçti. Şimdi yeni bir birlik kurdular. Ben kendilerine bol ihaleli günler diliyorum. Biz kendi işimizi yapacağız. Onlar kendi işlerini yapacaklar. Bizim tek çabamız gazetecilik mesleğinin Sakarya’da yüceltilmesiyle ilgili. Biz buraları kullanıp bir şeyler elde etmeye çalışmıyoruz.

GÖREVE SEÇİLENLER
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Sezai Matur Başkanlığındaki SGC Yönetim Kurulu’nda Abdullah Özden, Duran Savaş, Günay Yazıcıoğlu, Hasan Coşkun, İ.Şener Sak, İnci Ökten, Murat Uygun, Uğur Kaya yer alırken Denetim Kurulu’na Salim Özyılmaz, Cengiz Olgaç, Şaban Mergül seçildi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu delegeliklerine ise Duran Savaş, Hasan Coşkun, Murat Uygun ve Nejdet Başoğlu getirildi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ