Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 15-04-2015 00:02   Güncelleme : 15-04-2015 00:02

AKYAZININ SOSYO EKONOMİK KALKINABİLİRLİLİĞİ MASAYA YATIRILDI

Akyazı Belediyesinin Sakarya Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği “Akyazı’nın Sosyo Ekonomik kalkınabilirliliği” konulu panel Kuzuluk kaplıca evleri salonunda gerçekleşti.

AKYAZININ SOSYO EKONOMİK KALKINABİLİRLİLİĞİ MASAYA YATIRILDI

Panelin açış konuşmasını ev sahibi olarak Belediye Başkanı Hasan Akcan Yaptı. Akcan Konuşmasında Akyazı!nın sosyo ekonomik yönden geleceğinin planlanacağı, Akyazı’nın değerlerinin ne olduğunun ortaya konacağı bu önemli toplantıya katkı veren herkese teşekkür etti. Bu panel Akyazı’nın adının sadece güzelliklerle anılması ve bunun insanların zihnine kazınması için attığımız ilk adımlardan biridir. Yer altında çıkarılmamış bir hazineyi düşünün Akyazı’da bunun gibi gün yüzüne çıkarılmamış bir hazine gibidir. İşte biz de bu panel ve başka panellerle bu hazineyi gün yüzüne çıkararak Akyazı’yı Türkiye’de model bir ilçe olması ilçemize ve ülkemize faydalı olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz dedi.

Daha sonra söz alan Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar Akyazı’nın bir çok eksikleri olduğunu belirterek bu eksiklikleri sabırla, birlik beraberlik içinde hareket ederek çözüme kavuşturulacağına inanıyorum. Akyazı Sanayi, Turizm ve Tarımla içi içe bir ilçedir. Kaplıcasıyla, yeşillikleri ile her şeyi ile dört dörtlük bir ilçedir. Dedi

Bayraktar Belediye Başkanı ve diğer sivil toplum kuruluşları ile sık sık bir araya gelerek Akyazı’nın geleceği ile ilgili konularda istişarelerde bulunuyoruz. Sorunlarımızı belirleyip çözüm yolları arıyoruz. Bütün sorunları ortaya koyup birden çözebilmek için mucize gerekli. Bu da olmayacağına göre sorunları zamana yayıp yavaş yavaş ve öncelik sırasına göre çözmeye çalışacağız dedi. Bayraktar son on yılda Akyazı’da meydana gelen gelişmelere meydana getirilen tesislere bilhassa sanayi alanındaki gelişmelere değinerek önümüzdeki günlerde alt yapısını tamamladığımız Yazaki arkasındaki 1600 dönümlük araziyi sanayi bölgesi olarak ilan ederek yakın gelecekte Akyazı’yı Sakarya’nın yıldız ilçesi yapacağız dedi.

Daha sonra Panelin konuşmacıları tanıtıldı. Paneli Sakarya Üniversitesi çalışma ekonomisi inşaat bölüm başkanı Prof. Dr. Yılmaz Özkan yönetti. Daha sonra sırası ile Sakaya Üniversitesi işletme fakültesi Turizm İşletmeciliği öğretim üyesi Oğuz Türkay, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Altın, Sakarya Üniversitesi Makine mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan  Serhad Soyhan, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim Üyesi Abdullah Taşkesen, Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve iletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi  Doç. Dr İhsan Hakan Selvi , Düzce Üniversitesi İnşaat Fakültesi öğretim Üyesi Doç. Dr. Rıfat Akbıyık, Sakarya Üniversitesi Adapazarı Meslek yüksek okulu öğretim üyesi Yardımcı Doç. Dr. Tijen Över  Özçelik, Sakarya Üniversitesi Akyazı Meslek Yüksek okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçük , Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Sakarya sorumlusu Abdülkadir Uslu ve Çalışma ve Sosoyal Güvenlik Bakanlığı stratejik daire başkanlığından bir yetkili söz alarak Akyazı ilçesinin sosyo ekonomik yapısını ortaya koydular ve çözüm önerilerini sundular. Panelde  Akyazı’nın geleceğinin turizme dayalı olarak yatırımların yapılması suretiyle kalkınması yönünde görüş birliği ortaya çıktı.

Panele dinleyici olarak katılan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş konuşmacıları dinledikten sonra söz alarak Panelin güzelliğinden bahsederek paneli düzenleyen Belediye Başkanlığı ile Sakarya Üniversitesinden emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali konuşmasında özetle konuşmacıların söyledikleri ışığında bir eylem planı yapılması gerektiğine işaret ederek sunumdan çıkan sonuç görüldüğü kadar ile Akyazı’nın sosyo ekonomik kalkınmasında anahtar rol turizme verilmiş. Dedi ve bu konuda neler yapılması konularında geniş açıklamalarda bulundu.

Katılımın beklenenin çok altında olduğu Panel’e Sakarya Defterdarı Ali Sormaz, Sosyal Güvenlik Kurumu Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu.Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, bazı muhtarlar ve belediye personeli katıldı.   

 

 

 

   

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ