Eğitim
Giriş Tarihi : 09-04-2015 13:39   Güncelleme : 09-04-2015 13:39

AKYAZI’NIN EN TEMİZ 5 OKULUNA BEYAZ BAYRAK

Temiz Okul Sağlıklı Okul sloganı ile Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı

AKYAZI’NIN EN TEMİZ 5 OKULUNA BEYAZ BAYRAK

okullarda Temizlik, Hijyen konusunda yapılan incelemelerin sonucunda Beş okul düzenlenen törenle Beyaz Bayrak aldılar.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Temiz Okul Sağlıklı Okul projesi kapsamında Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda yapılan incelemeler sonucunda Temizlik ve Hijyen konusunda en Duyarlı Beş okul seçilen Ali Altıparmak Ortaokulu. Dr. Enver Ören Ortaokulu, Konuralp Anadolu Lisesi, Madanoğlu Ortaokulu,  Taşağıl Kayabaşı Ortaokulu Beyaz Bayrak almaya hak kazandılar.

Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okulların müdürlerine bayrakları Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı tarafından törenle verildi.

Okullar evlatlarımızın hayatlarını ve şahsiyetlerini ifade edebilecekleri mekânlar olması gerektiğini belirten ilçe milli eğitim müdürü Recep Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarda kendilerinin bilmediği zamanlarda yapılan incelemeler sonucunda en Temiz en Hijyenik okul seçilerek Beyaz Bayrakla ödüllendirildiler. Kurumumuza bağlı okullarda şu ana kadar On Altı okulda Beyaz Bayrak vardı. Bu sayı Yirmi Bir’e çıkmış oldu. Hedefimiz bu sayıyı artırmak. Bizler okul müdürlerimize, okumaya gelen evlatlarımız evlerinden güzel mekânlardan geliyorlar. Bizler Hayatlarını ve şahsiyetlerini ifade edebilecekleri mekânlar oluşmamız gerektiğini söylüyoruz.  Beyaz Bayrak almayı başaran okul müdürlerimizi tebrik ediyor kendilerine teşekkür ediyorum dedi.

Okulların göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı okul müdürlerine teşekkür eden ilçe kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, Öğrencilerimiz bizlere emanet. Fiziken sağlıklı beyinlerin yetişmesi hepimizin temel görevi. Temizlik bizim kültürümüzde temizlik hususu çok önemli ki temizliğin olduğu yerde hastalık olmaz. Dolayısıyla okul müdürü arkadaşlarımızın göstermiş olduğu hassasiyetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Darısı diğer okullarımızın başına, Hedefimiz Sağlıklı ve huzurlu bir eğitim olsun dedi.

Beyaz Bayrak töreninde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Özer ile Mal Müdürü Hasan Ali Korkmaz da hazır bulundular.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN:https://www.facebook.com/video.php?v=677496405730332

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ