Eğitim
Giriş Tarihi : 07-04-2015 17:49   Güncelleme : 07-04-2015 17:49

KONURALP ANADOLU LİSESİNDE PİSA UYGULAMASI

Ekonomi işbirliği ve Kalkınma teşkilatı (OECD) tarafından

KONURALP ANADOLU LİSESİNDE PİSA UYGULAMASI

desteklenen ve dünyanın en geniş kapsamlı eğitim araştırması olan PİSA uygulaması Akyazı Konuralp Anadolu lisesi öğrencilerine uygulandı.

PİSA uygulamasında amaç belirli referans noktalarına göre ülkemizin eğitim alanındaki düzeyinin belirlenmesi giderilmesi gereken eksikler ve alınması gereken tedbirler konularını kapsıyor.

2 bin yılından itibaren başlatılan PİSA uygulamasının bu yıl 6.cısı yapıldı.  Bu uygulamaya dünya genelinde 70 den fazla ülkeden 300 binden fazla öğrenci ve 900 binden fazla öğrenci katılıyor.

Bu yıl ki uygulamaya Sakarya’dan Akyazı Konuralp Anadolu Lisesi katıldı ve uygulama başarıyla gerçekleştirildi. Sınav 15 yaş grubu öğrenci grubuna dahil 42 öğrenci üzerinde yapıldı.

Yapılan sınavı yakın takibe alan İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Hasan Çelik, Bakanlık temsilcisi ve test uygulayıcısı Aydın Aslan sınavda gözetmen olarak görev yaparken Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir ile okul müdürü Hasan Can’da hem görevlilerle hem de sınava giren öğrencilerle yakından ilgilendiler.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ