Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 30-03-2015 20:32   Güncelleme : 30-03-2015 20:32

TÜCCAR VE SANAYİCİMİZİN SORUNLARI İLE İLGİLİ SATSO DA TOPLANILDI

Sakarya ve Akyazı’nın sorunları SATSO’da masaya yatırıldı.

TÜCCAR VE SANAYİCİMİZİN SORUNLARI İLE İLGİLİ SATSO DA TOPLANILDI

SATSO’da yapılan toplantıya Odamız adına Başkanımız Z.Şinasi Bayraktar, Akyazı Ticaret Borsası adına Başkan A.Şener Bayraktar, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası adına Başkan Mahmut Kösemusul ve Sakarya Ticaret Borsası adına Başkan Cevdet Mete katıldı. Toplantıya TOBB  Başkan Vekili Halim Mete Başkanlık yaptı.

Başkan Şinasi Bayraktar konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Tüccar ve sanayicilerimizin faaliyetleri esnasında karşılaştığı sorunlara ilişkin çözüm önerileri, oda ve borsalarımızın görüşleri ve talepleri doğrultusunda Birliğimizce hazırlanmakta, bu çalışmalarımızın sonuçları Başbakan, Bakanlar  ve Bürokratlar ile yapılan görüşmeler ve toplantılarda ele alınmakta, sorunların çözüm yolları araştırılmakta ve sonuçları takip edilmektedir.

Bu kapsamda, oda ve borsalarımıza mensup tüccar ve sanayicilerimizin karşılaştıkları  genel ve bölgesel sorunların ve bu sorunlar ile ilgili çözüm önerilerinin ele alınacağı ‘VIII. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’ 8 Nisan 2015 çarşamba günü saat 10:00’da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans salonun, Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU’nun teşrifleriyle toplanılacaktır.

Söz konusu Şura’ya Odamızca belirlediğimiz ilçemizi ilgilendiren  6 maddelik sorun ve çözüm önerilerini göndermiş bulunmaktayız. Bunlar sırasıyla. Sigorta acentelerinin sorunları,

Akyazı’ya OSB kurulması ve Desteklenmesi

Sanayicimizin ÇED raporları ile ilgili yaşadıkları sorunlar

İlçemizdeki mevcut sanayi  alanlarının altyapı sorunları

D 140 tan sanayi bölgelerine giriş ve çıkış kavşaklarındaki sorunlar ( Batakköy – Küçücek ve Kuzuluk Kavşakları )

İlçemize yeni yatırım yapmak isteyen firmaların desteklenmesi ile ilgili sorunlar, dedi

Başkan Bayraktar, 08 Nisan 2015 tarihinde yapılacak olan ‘VIII. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’ na kendisinin de katılacağını ve sorunlarımızın Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na ve ilgili Bakanlıklara  ve ilgili kamu kurumlarına iletileceğini söyledi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ