Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 29-03-2015 20:35   Güncelleme : 29-03-2015 20:35

KUZULUKLULAR BELEDİYEYE SİYAH ÇELENK BIRAKTILAR

Son yapılan yerel seçimle birlikte belediyesi kapanan ve Akyazı Belediyesine bağlanan

KUZULUKLULAR BELEDİYEYE SİYAH ÇELENK BIRAKTILAR

Kuzuluklular aradan geçen bir yıl içerisinde bağlandıkları Büyükşehir ve Akyazı Belediyesinden hizmet alamadıklarını söyleyerek birinci yılında kapanan belediye binasına gelerek siyah çelenk bıraktılar ve basın açıklaması yaptılar.

HİZMET ALAMIYORUZ

Bir yıl önce yasa gereği Belediyelerinin kapanarak kendilerinin de Büyükşehir ve Akyazı Belediyesine bağlandıklarını söyleyen Kuzuluklular, 29 Mart 2014-29 Mart 2015 arasında yani bir yıl içinde her iki belediyeden de hizmet alamadık. Halbuki Kuzuluklular Belediyeleri kapanmasına rağmen yapılan son seçimde bile iktidar partisine yüzde 80 oranında oy verdi. Hiç olmazsa verilen oyların yüzü suyu hürmetine biz Kuzuluklulara her iki belediyenin hizmet getirmesi gerekiyordu. Ne yazık ki, hizmet alamadığımız bir yana derdimizi anlatmak için bir muhatap bile bulamadık dediler.

YOLLAR KÖSTEBEK YUVASI

Alt yapı yapıyoruz diye yollarımızı adeta köstebek yuvası haline getirdiler. 2014 mahalli seçimlerinden önce başlayan kanalizasyon çalışmaları aradan geçen bir yıldan fazla zamana rağmen daha yüzde 25 oranında yapılabildi. İhaleyi kazanan firma kanalizasyon için kazdığı yollarımızı öyle bıraktı. O yoldan ne bizler ne de arabalarımız yürümekte bile zorlanıyoruz. Halbuki, işlemi tamamlanan yerlerin kazılan yolların hemen asfaltlanması lazım ki insanlar tozdan ve çamurdan kurtulsunlar. Gelin görün ki ne yollarımız yapılıyor, ne de dertlerimizi anlatacak bir yetkiliyi bulma şansımız olmuyor7.

TEMİZ İÇMESUYU İSTİYORUZ

Kuzuluklular Belediyeleri kapanmadan önce tertemiz içme suyu içtiklerini ve su sıkıntısı çekmediklerini söyleyerek,. Ne zaman ki belediyemiz kapandı ve Büyükşehre bağlandık sularımızda ortadan kayboldu gitti. Temiz su içirmekle yükümle olanların bize pislik içinden çıkarılan artezyen suyunu içirmeye haklarının olmadığını bir kez daha deklere etmek istiyoruz dediler.

KAVŞAK VE ÜST GEÇİT

Fabrika mahallesin Fatih Camii yanında yapılan kavşağın dünyada başka bir eşinin olmadığını söyleyen Kuzuluklular, o kavşakta her an kaza olma riskinin yüksek olduğunu belirterek, özellikle Sakarya istikametine gidecek olan araçların cami duvarına yakın bir yerden geçiş verilmesi gerektiğini belirttiler ve E-5 Karayolundan Kuzuluk İhlas Kaplıca Evlerine kadar olan yeni açılan yolun gidişli gelişle hale getirildiğini ve bu genişletme sonrasında Şose mahallesi ve Orta Mahallenin birbirleri ile bağlantılarının kesildiğini söyleyerek Opet Petrolün biraz yukarısında bir üst geçit yapılarak iki mahalleye gidiş ve gelişin sağlanmasını istediler.

ÇÖPLERİN TOPLANMASI

Belediyeleri kapanmadan önce çöple ilgili hiçbir sorunlarının olmadığını ve her gün birkaç kez çöplerinin alındığını ifade eden Kuzuluklular, nasıl ki Büyükşehre ve Akyazı Belediyesine bağlandık çöple ilgili sorunlarımızda başladı dediler ve belediyelerin çöp sorunlarını çözmesini istediler.

YERLERKİMİZ SATILIYOR

Bağlandıkları Akyazı Belediyesinin kendilerine ait olan yerleri satmaya başladığını, satışlara rağmen hizmet getirmediğini söyleyen Kuzuluklular, bu böyle devam etmez. Hiç olmazsa bize ait olup sattığınız yerlerden aldığınız paralarla bize hizmet getirin diyerek her iki belediyeye sitem etmeyi ihmal etmediler.

ATIK SU BEDELLERİ VE EMLAK VERGİSİ

Kuzulukta henüz kanalizasyon olmadığına dikkat çeken Mahalle sakinleri, buna rağmen kullandıkları içme suyu faturalarına atık su bedellerinin yansıtıldığını belirterek, hizmet vermeyen bir işlem için bizden neden para alınıyor buna anlamakta zorlanıyoruz dediler ve belediyeleri kapandıktan sonra su paralarını alan ve faturalara atık su bedelini yansıtan belediyeden de bugüne kadar aldıkları paraların iadesini istediler.

Kuzuluklular ayrıca kapanan kendi belediyelerine ödedikleri emlak vergi miktarlarının Büyükşehre geçtikten sonra iki katına çıkarıldığını söyleyerek, bu biz Kuzuluklulara yapılan büyük bir haksızlıktır. Bağlandığımız belediyelerden hizmet alamıyoruz ama onlar bizden aldıkları paraları katlayarak alıyorlar. Artık bu keşmekeşliğe ve haksız uygulamaya dur demenin zamanı geldi dediler.

YARIN GÜL BIRAKABİLİRİZ

Bizim amacımız bağcıyı dövmek değildir. Bizim amacımız üzüm yemektir. Hizmet alamadığımız için bugün siyah çelenk bıraktığımız yere, yarın hizmet almamız ve sorunlarımızı çözmemiz halinde mis gibi kokan güllerle donatılmış çelenk bırakırız diyen Kuzuluklular, hizmet alamamaları halinde eylemlerine sık aralıklarla devam edeceklerini söylediler ve her iki belediye başkanı ile yetkilileri göreve, Kuzuluklulara hizmet etmeye davet ettiler.

MUHALEFET DESTEK VERDİ

Kuzuluklu bir grup vatandaş tarafından düzenlenen siyah çelenk bırakma eylemine CHP ve Saadet Partisi destek verdi. Saadet Partisi eyleme İlçe Başkanı Selman Demirtaş’la katılırken, CHP’de Kadın Kolları başkanı Cihan Meral’le temsil edildi.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ