Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 28-03-2015 00:11   Güncelleme : 28-03-2015 00:11

MİLLETVEKİL İ ENGİN ÖZKOÇ: SİZE ENGELSEK BİZİ DE ÇAĞIRMAYIN

Ballıkaya baraj inşaatından etkilenen ve yapılan istimlak bedellerinin

MİLLETVEKİL İ ENGİN ÖZKOÇ: SİZE ENGELSEK BİZİ DE ÇAĞIRMAYIN

düşüklüğü nedeniyle mağdur olanlar tarafından Akyazı Beldibi Mahallesinde düzenlenen toplantıya katılan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, sorunun uzun zamandan beri sürdüğüne dikkat çekerek, bugün bizi davet ettiniz biz de geldik ve sizleri bir kez daha dinledik. Şayet bizim gelmemiz sizin mağduriyetinizin önlenmesine maniyse bizi de çağırmayın. Yeter ki, iktidar sizin sorunlarınızı çözsün ve mağduriyetinizi önlesin dedi.

Toplantıdaki konuşmasını tamamladıktan sonra söz isteyen Ballıkaya Mahalle Muhtarı Cabbar Saka’nın “Hadi AKP li Milletvekilleri bir şey yapmadılar diyorsunuz peki siz ne yaptınız” şeklindeki sözlerine sert çıkan Özkoç konuyla ilgili olarak şunları söyledi .” Ben bugün burada siyaset yapmamayı uygun buldum. Yaptığım konuşmamda da siyasete hiç girmedim. Çünkü buradaki sorun partiler üstü bir durum olarak ortada duruyor. Değerli Muhtar kardeşim “siz ne yaptınız diye sordu” o zaman bende anlatayım. Baraj inşaatından olumsuz olarak etkilenenler adına bir heyet Ankara’ya Meclise geldi. İktidar Partisi Milletvekillerine ulaşamadıklarını söyleyerek benden destek istedi. Bende o heyeti iktidar partisinin Sakarya milletvekilleri ve iktidar partisinin grup başkan vekilleri ile tek tek görüştürdüm. Onlara sorunlarını aktarmalarını sağladım. Ben bununla da kalmadım mecliste sizin sorununuzu verdiğim soru önergesi ile dile getirdim ve konuyu meclis kürsüsünde konuştum. Bunu benim dışımda hiçbir Sakaryalı parlamenter yapmadı. Aslında bunları anlatmak istemezdim ama bana bu soruyu soran kardeşime de cevap vermemek olmazdı. Onun için anlattım”

Özkoç, sorun yaşayan mağdurları bir ve beraber olmaya davet etti ve Sakaryalı bir parlamenter olarak Ballıkaya mağdurlarının dün olduğu gibi bugünde yarın da yanlarında yer alacağını sözlerine ekledi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ