Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 28-03-2015 00:06   Güncelleme : 28-03-2015 00:06

BEKİR DURMUŞ: GEREKİRSE 7 HAZİRAN’DA SANDIĞA GİTMEYELİM

Perşembe günü Akyazı Beldibi Mahallesinde Ballıkaya mağdurlarının

BEKİR DURMUŞ: GEREKİRSE 7 HAZİRAN’DA SANDIĞA GİTMEYELİM

gerçekleştirdiği toplantıya katılan Akyazı Muhtarlar derneği başkanı ve Durmuşlar Mahallesi Muhtarı Bekir Durmuş, toplanhtıda yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Durmuşun verdiği en önemli mesaj Ballıkaya baraj inşaatı nedeniyle yerlerinden ve yurtlarından olan ve bir türlü hak ettikleri istimlak bedellerini alamadıkları için mağdur duruma düşürülen ve bugün kendilerine reva görülen bedellerle bırakın ev yapmayı o evin arsasını bile alamayacak konumda bırakılan mağdurların bu mağduriyetinin giderilmesi konusunda adım atılmaması halinde baraj inşaatından etkilenen mahalleler olarak ortak bir karar alalım ve 7 Haziran’da sandığa gitmeyelim çağrısında bulundu.

3 yıldan beri bu sıkıntının sürdüğüne dikkat çeken Muhtarlar Derneği başkanı Bekir Durmuş, üç yıl içinde biz muhtarlar olarak mağduriyetin önlenmesi için elimizden geleni yaptık ama maalesef karşımızda bize muhatap olacak ve sorunlarımızı çözecek birilerine rastlayamadık. Bize verilen sözler hep havada kaldı. Öyleyse bizim yapabileceğimiz tek iş kaldı o da 7 Haziran’da sandığa gidip oy kullanmamak. Bu da bizim en demokratik bir hakkımız. Size tekrar sesleniyorum ve diyorum ki, genel seçimlere kadar baraj inşaatı nedeniyle sıkıntıya düşen vatandaşlarımızın ve hemşehrilerimizin bu sıkıntılarının giderilmemesi halinde gelin ortak bir karar alalım ve söylediğim gibi 7 Haziran’da sandığa gitmeyelim dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı ve Durmuşlar Mahalle Muhtarı Bekir Durmuşun bu teklifi toplantıya katılanlar tarafından olumlu karşılanır ve alkış alırken, sandığa gidilip gidilmeyeceği hususunda geniş kapsamlı bir toplantının yapılması ve ortak bir karar alınması bekleniyor.

Baraj İnşaatından etkilenen 10 mahalle sakinlerinin yapacakları toplantıda eğer ortak bir karar alınır da sandığa gitmezlerse yaklaşık 4 bin kişi oy kullanmayacak. Merakla beklenen ise mağdur olan insanların bir araya gelip sandığa gitmeme kararı alıp alamayacakları, seçime kadar yetkililerinin bu sese kulak verip sorunlarını çözüp çözmeyecekleri.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ