Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 25-03-2015 22:55   Güncelleme : 25-03-2015 22:55

BALLIKAYA BARAJINDA SORUNLAR BİTMİYOR

Akyazı’da yapımına başlanan ve şu ana kadar da

BALLIKAYA BARAJINDA SORUNLAR BİTMİYOR

yüzde 25’i tamamlanan Ballıkaya baraj inşaatı nedeniyle yerlerinden ve yurtlarından olan vatandaşın Devletle olan sorunları bir türlü bitmek bilmiyor.

İSTİMLAK BEDELLERİNE İTİRAZ VAR

Yaklaşık 10 köyü etkileyen Ballıkaya baraj inşaat alanı içinde kalan yerlerle ilgili olarak Devlet tarafından yapılan istimlak bedellerine itirazların ardı arkası kesilmiyor ve vatandaş özellikle evler için belirlenen bedellere itiraz ederek verilen istimlak bedeli ile bırakın ev yapmayı evi yapacak arsayı bile alamayacaklarını belirterek, bize yapılan bu büyük haksızlığa dur demek için yapılmakta olan çalışmalara engel koymaya çalıştıklarını söyledi.

Beldibi Dere Mahallede toplanan vatandaşlar, bizler yapılacak olan baraja asla karşı değiliz. Bizim sıkıntımız evlerimize verilen bedellerdir. Evlerimiz için verilen paralarla ev satın almak veya yeni bir ev yapmak maalesef imkansız. Madem ki Devletimiz bizi yerimizden yurdumuzdan kaldırıyor, o zaman ya bizim için yer bulmalı ve bizlerde evlerimizi orada yapalım, ya da evlerimize verilen bedeller arttırılsın diye sıkıntılarını eylem yaparak dile getirmeye çalışıyorlar.

CHP HEYETİ BARAJ BÖLGESİNDEYDİ

CHP İlçe başkanı Muzaffer Başer ve Yönetim Kurulu üyeleri baraj bölgesine giderek orada sıkıntı yaşamakta olan vatandaşlarla bir görüşme yaptılar. CHP İlçe başkanı Muzaffer Başer uzun zamandan beri var olan sıkıntılar hem yakinen takip ediyoruz hem de yakinen biliyoruz.  Bugün de sıkıntıda olan vatandaşlarımızın daveti ile buraya geldik ve sıkıntıda olan hemşehrilerimize destek olmak istiyoruz. Yükselen seslerine bizde destek vererek seslerin daha gür çıkması için elimizden geleni yapacağız dedi ve iktidar partisini de sıkıntıları giderme çağrısı yaptı.

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANIDA DEVREDE

Akyazı Muhtarlar Derneği başkanı ve Durmuşlar Mahallesi Muhtarı Bekir Durmuş da Ballıkaya baraj alanına yönetim kurulundaki arkadaşları ile birlikte gelerek bir kez daha sıkıntıda olan vatandaşlarla birlikte oldu ve ikinci etap evlerin yıkılmaması için gayret gösteren ev sahibi vatandaşların yıkım çalışmalarının sağlıklı bir şekilde sonuçlanması temin için bölgeye gelen güvenlik güçleri ile yasal bir sıkıntı yaşamamaları konusunda görüşmeler yaptı ve sorunların aşılması konusunda da yine yaptığı girişimler neticesinde yıkım çalışmalarına Perşembe gününe (bugün) kadar ara verilmesini sağladı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ