Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 03-03-2015 22:24   Güncelleme : 03-03-2015 22:24

BELEDİYE MECLİSİ MART AYI TOPLANTISI YAPILDI

Akyazı belediye Meclisi Mart ayına ait olağan toplantısını yaptı.

BELEDİYE MECLİSİ MART AYI TOPLANTISI YAPILDI

Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın bulunmadığı toplantı Meclis Üyesi Kemal Kaliç tarafından idare edildi. Yapılan olağan toplantıya belediye başkanı Hasan Akcan’ın dışında Meclis üyesi Kemal Özten’de mazeret beyan ederek katılmadı.

 GÜNDEM MADDELERİ

 Gündemin birinci maddesinde yer alan İhlas Kaplıca Evleri mükelleflerinin 2015 yılına ait Emlak ve Çevre Temizlik Vergisinin İhlas A.Ş. tarafından Belediyeye toptan olarak ödenebilmesi konusunda Başkan Hasan Akcan’a protokol yapma yetkisi oy birliği ile verildi.

 Gündemin ikinci maddesinde yer alan Belediye Sağlık İşleri ile İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne ait olan Yönetmelikler Meclis Hukuk Komisyonundan geldiği şekli ile aynen kabul edildi.

 Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Kuzuluk Mahallesi 30K1 A, 3241 No.lu alanda bulunan 7 bin 777.57 M2 yüzölçümlü yerle ilgili olarak yapılan imar değişikliği ile Belediye Sosyal tesisleri olarak gösterilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 Gündemin dördüncü maddesinde yer alan ve Akbank arkasında bulunan özel şahsa ait olan yerin acele olarak kamulaştırılması ve kamulaştırılan bu yere hiç zaman geçirilmeden otopark yapılması ve bu kamulaştırma için bir milyon 500 bin liranın( 1,5 trilyon)  yer sahibi adına bankaya yatırılmasına ve bu konularda belediye başkanı Hasan Akcan’a yetki verilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi ve istenen yetki verildi.

 Gündeme ilave edilen beşinci maddeye göre Belediyenin ihtiyacı olan iş makinesi alımında kullanılmak üzere İller Bankasına 3 milyon lira (Üç trilyon) kredi talebinde bulunması ve bu konuda yapılacak olan her türlü iş ve işlem için Belediye Başkana Hasan Akcan’a istenen yetki oy birliği ile verildi.

 GÜNDEM DIŞI KONUŞMA VERİLMEDİ

 Meclisin MHP’li Üyesi Murat Öz, Meclisi yöneten Kemal Kaliç’ten gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce gündem dışı söz alıp konuşmak istedi. Ancak, Meclis başkanı bu talebi kabul etmeyince Murat Öz oturduğu yerden, “Bizi konuşturmamak için toplantı salonumuzdaki kürsüyü de kaldırdınız. Söz vermiyorsunuz ama Sayın başkan Hasan Akcan Meclis toplantılarına katılmamak için her fırsatı değerlendirmek istiyor. Gittiği veya bulunduğu toplantı ne kadar önemli olursa olsun Başkanın Mecliste bulunması gerekirdi. Bu tür toplantılara da meclis toplantı tarihini dikkate alarak katılması gerekir Toplantıya katılmamakla bu işler yürümez ve sorumluluktan kaçamaz”  dedi.

 Yapılan olağan meclis toplantısı üyelerin ve daire müdürlerinin baklava tatlısı yedikten sonra dağıldı.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ