Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 02-03-2015 00:06   Güncelleme : 02-03-2015 00:06

ÖĞRETMENEVİ SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ.

Her yıl düzenlenen Geleneksel Akyazı Öğretmenevi satranç turnuvası bugün yapılan müsabakalarla sona erdi.

ÖĞRETMENEVİ SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ.

Satranç Federasyonu Sakarya İl Temsilciliği ve Akyazı Çevre Eğitim, kültür, Gençlik spor ve İzcilik kulübü iş birliği ile gerçekleşen turnuvaya geçtiğimiz yıllara göre yoğun bir katılımla gerçekleşen satranç turnuvası minikler, küçükler ve yıldızlar olmak üzere 3 kategoride yapıldı.

Miniklerde 27, küçüklerde 25 ve yıldızlarda 31 sporcunun katıldığı turnuvada Tunuva direktörlüğünü Muhammet Ali Kahveci, hakemlikleri Ahmet Akıncı, Hayri Bayrak, Bilal Ahmet Manççocu, Ercan Kılınç ve Aslı Ramazanoğlu yaparken Baş Hakem de Gürkan Yakan dı.

Zevkli ve heyecanlı geçen müsabakalar sonunda dereceye girenlere kupa madalya ve başarı belgeleri törenle verildi.

Törende  konuşan Akyazı Çevre Eğitim, kültür, Gençlik spor ve İzcilik kulübü Başkanı Zeki Taş turnuvanın amacının satranç oyununu sevdirmek ve uzun vadede ulusal ve uluslar arası müsabakalara oyunu yetiştirmek dedi. Zeki Taş kulüp olarak başka spor dallarında da aynı amaçla sporcu yetiştirmek istiyoruz dedi.

Daha sonra konuşan Baş hakem Gürkan Yakan Akyazı’da düzenlenen satranç turnuvasına gösterilen büyük ilgi dolayısı ile teşekkür etti. Sakarya’nın satrançta bir hayli ileri noktalara geldiğini de söyleyen Gürkan Yakan dereceye giren öğrencilere, velilerine turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 Turnuvada elde edilen sonuçlar şöyle:

Minikler: 1. Hasan Yıldırım  2. Ömer Faruk Yılmaz  3. Yavuz Osmanoğlu

Küçükler: 1.Siraç Eren Çınal  2.Nur Sacide Top  3.Alican Bay

Yıldızlar:  1.Şeyma Kobyaoğlu  2.Bünyamin Akova  2.Enes Furkan Yılmaz

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN: https://www.facebook.com/video.php?v=651857001627606

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ