Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 27-02-2015 13:25   Güncelleme : 27-02-2015 13:25

ALİ ŞENER BAYRAKTAR TEKRAR AKYAZI ZİRAAT ODASI BAŞKANI

Odanın her türlü bilgisine sahip olan Meclis ve Yönetim Kurulu

ALİ ŞENER BAYRAKTAR TEKRAR AKYAZI ZİRAAT ODASI BAŞKANI

18 Şubat günü kongresini yapan Akyazı Ziraat Odasında Seçim Kurulundan mazbatalarını alan Oda Meclisi ile Yönetimi ilk toplantılarını dün yaptı. Toplantıya Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinin eksiksiz olarak katıldıkları gözlendi.

Ziraat Odası Oda Meclisi ve Yönetimi seçimden sonra gerçekleştirdikleri ilk toplantılarına Salim Özyılmaz başkanlık yaptı.

Oda Meclisi ve Yönetimi ilk olarak görev taksimi yaptı. Yapılan görev taksiminde bir önceki başkanlar, ikinci başkanlar, Muhasip Üye ve Katip üye aynen yerlerini korudular.

Buna göre Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar önceki dönemde olduğu gibi tekrar Meclis başkanlığına, Yunus Güçger Meclis ikinci başkanlığa ve Mesut Kılıç’da Meclis Katipliğine tekrar seçildiler.

Da Yönetimi tarafından yapılan görev taksimi neticesinde Ali Şener Bayraktar tekrar Yönetim Kurulu başkanlığına getirilirken, Nazmi İnan ikinci başkanlığa ve Salim Özyılmaz’da Muhasip Üyeliğe tekrar seçildiler.

Oda Meclisi ve yönetimi görev taksi-minin ardından Mart ayı içerisinde Sakarya’da yapılacak olan İl Kongresinde Odayı temsil edecek olan üyelerini de belirledi. Buna göre Oda Meclisinden Yunus Güçger, Hüseyin Kurt,  Süleyman Sandıkçı, Mesut Kılıç ve Nihat Şen, Oda Yönetim kurulundan da Ali Şener Bayraktar ve Nazmi İnan’ı yapılacak olan İl kongresinde Odayı temsil etmeleri karara bağlandı.

Oda Meclisi görev taksimi ile İl Delege seçimini tamamladıktan sonra gündemde yer alan konuları görüştü ve oy birliği ile kabul etti. Yönetim Kuruluda Mecliste olduğu gibi gündemindeki maddeleri tek tek görüştü ve oy birliği ile kabul etti.

OTURUM ÜCRETİ ALMAYACAKLAR

Akyazı Ziraat Odası Meclisi yaptığı toplantıda Meclis toplantılarının her ayın ilk Çarşamba günü saat 12.00 de Yönetim Kurulu toplantılarının da her Çarşamba günü yine saat 12.00 de yapma, mazeretsiz olarak üç toplantıya üst üste katılmayan üyelerinde üyeliklerinin düşürülmesi, yerlerine yedeklerinin çağrılması kararı aldı.

Oda Meclisi ve Yönetim Kurulu yine aynı toplantıda oturum ücreti alıp almama konusunu da görüştü ve oy birliği ile toplantılara katılacak olan Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinin oturum ücreti almaması karara bağlandı.

BAŞKANDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yapılan görev taksimi sonunda tekrar Ziraat Odası Başkanlığına getirilen Ali Şener Bayraktar önemli açıklamalarda bulundu.  Bayraktar, Oda Meclisi ve Yönetiminin sevilen, sayılan ve dürüstlükleri ile tanınan isimlerden kurulduğuna dikkat çekti ve özellikle yenilere söylüyorum bizde her şey açıktır ve şeffaftır. Yaptığımız her işin ve harcadığımız her kuruşun hesabını önce size yani Meclisimize veriyoruz. Başkan olarak ben ne biliyorsam, Meclis ve Yönetimdeki arkadaşlarımda aynı bilgilere sahip olacak. Bugüne kadar olduğu gibi bu çalışma dönemimizde de gizli saklı hiçbir işimiz olmayacak. Özellikle bunu belirtmek istiyorum dedi.

 üyelerimizin en az kendisi kadar Odayı savunmaları gerektiğinin altını çizen Bayraktar, burada toplanan paralar asla çarçur edilmiyorsa ve her kuruşun da hesabı veriliyorsa o zaman sizlerde Odamızı her yerde savunmalısınız. Bu sizinde benim de asli görevlerimizin başında gelir dedi.

Yukarıda da ifade ettiğim gibi Meclis ve Yönetim kurulumuzda görev alan arkadaşlarımın tamamı namuslu, dürüst ve çevrelerinde sevilen ve sayılan arkadaşlarımızdır. Zaten böyle olmamış olsaydı bugün burada aramızda olamazlar ve bizimle beraber bu toplantıya katılamazlardı diyen Ali Şener Bayraktar, bir önceki dönemde olduğu gibi bu çalışma döneminde de önemli hizmet vereceklerini, çiftçinin dertlerini dinleyerek çözeceklerini söyledi.

Fındık desteklemesi bugün devam ediyorsa, mısır desteğinde 700 kilogram olan dekar başına destek 1400 Kg. ma çıkmışsa, fındık desteğinden yararlanamayan bazı İlçelerimiz bugün destekleme kapsamı içine alınarak desteklemeden yararlanmaya başlamışsa bunda bizimle birlikte Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin ve onun Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın çok önemli katkısı olduğunun altını çizen Akyazı Ziraat Odası başkanı Ali Şener Bayraktar, biz, siz ve Genel Merkezimiz ile onun Genel Başkanı Şemsi Bayraktar çiftçimize Allah rızası için hizmetten başka bir şey düşünmüyoruz. Herkesin bunu bilmesini özellikle istiyorum diyerek açıklamalarını tamamladı.

MECLİSE 8 YENİ İSİM KATILDI

18 Şubat günü yapılan seçimde Akyazı Ziraat Odası Meclisinde 13 üye yerlerini muhafaza etmeyi başarırken, 8 de yeni üye seçilme başarısı gösterdi. Buna göre Süleyman Sandıkçı, Nihat Şen, Hüseyin Kurt, Eyüp Yıldıztaş, Rifat Furuncu, Ahmet Avcı ve Ümit Özmen Oda Meclisinin yeni üyeleri oldular. Bu üyelerden Rifat Furuncu ile Seyfettin Akgün Meclisten Yönetim Kurulu üyeliğe girdiler.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ