Eğitim
Giriş Tarihi : 10-02-2015 21:12   Güncelleme : 10-02-2015 21:12

İLKOKULLARDA OKUL SÜTÜ DAĞITIM PROGRAMI BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı, sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İLKOKULLARDA OKUL SÜTÜ DAĞITIM PROGRAMI BAŞLADI

tarafından ortaklaşa hazırlanan ve 2011 yılında uygulamaya konulan "Okul Sütü Programı" kapsamında Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir ve Mal Müdürü Hasan Ali Korkmaz ile birlikte İlçe Milli Eğitim şube Müdürleri ve bazı okul müdürleri ilkokul öğrencilerine süt dağıttılar.


Atatürk İlkokulu’nda yapılan süt dağıtım törenine katılan ve öğrencilerle sohbet ederek sütün yararları hakkında bilgiler veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, süt içmeyi sevmeyen öğrencilerden ise peynir ve yoğurt yemelerini istedi. 

 Recep Özdemir; "Okul Sütü Projesi, dört seneden beri uygulanan Milli Eğitim Bakanlığımızın çok önemli bir uygulamasıdır. Öğrencilerin fiziksel ve zihinsel ve dolayısıyla ruhi gelişimlerine katkı vermek üzere, bütün dünyada faydası bilinen dolayısıyla ülkemizde bir süreden beri, devlet politikası olarak uygulanan bir projeyi İlçemizde de ger gerçekleştirmiş oluyoruz. İlçemizdeki Ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine sütlerini vermeye bugünden itibaren başladık. Haftada 3 gün verilecek olan süt uygulaması okullar tatile girinceye kadar devam edecek dedi. Müdürü Özdemir İnşallah bu uygulama sorunsuz bir şekilde devam eder. Uygulamada emeği geçen ve geçecek olan Milli Eğitim teşkilatımıza ve görev alan herkese şimdiden teşekkür ediyorum dedi.

Akyazı’da yapılacak olan Okul sütü programından 7500 İlkokul ve ana okul öğrencisi yararlanacak.

 Okul Müdürü İbrahim Selçuk Vural süt dağıtım törenine katılan misafirlerine teşekkür ederek ikramda bulundu.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN:  https://www.facebook.com/video.php?v=640814849398488

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ