Eğitim
Giriş Tarihi : 09-02-2015 20:08   Güncelleme : 09-02-2015 20:08

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER GÜZLEK İLKOKULUNU PIRIL PIRIL YAPTI

Çoğunluğu öğrenci olan ve Sakarya genelinde birçok

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER GÜZLEK İLKOKULUNU PIRIL PIRIL YAPTI

projeye imzalarını atan Ender Düşünce ve Panorama platform başkanları ile bazı üyeleri bu seferki durağı Akyazı’nın Güzlek Mahallesi İlkokulu oldu.

Yarıyıl karnelerinin dağıtıldığı son gün Güzlek İlkokuluna gelen Ender Düşünce ve Panorama Platformu başkan ve üyeleri okulun var olan eksiklerini tespit ettikten sonra kolları sıvayıp işe koyuldular.

İlk olarak okulu boyayan platform üyeleri, sonra çamur içinde olan okul bahçesine mıcır döktürmek suretiyle öğrencileri çamurdan kurtardılar. Daha sonra okulda bulunan dolapları, perdeleri, örtüleri, panoları ve kitaplığını yenileyen platform mensubu üyeler, ikinci dönem için okulların eğitim ve öğretime başladığı ilk gün tekrar Güzlek İlkokuluna gelerek kendileri tarafından temin edilen kırtasiye setini okul yönetimine verdiler ve öğrencilerle birlikte şarkılar türküler söyleyip eğlendiler. Bu arada palyaço kılığına giren platform üyelerinin gösterileri ise Güzlek İlkokul öğrencilerini adeta mest etti.

Güzlek İlkokulundaki bir başka güzellik ise gerçekleşen etkinliği yerinde görmek için giden gazeteci ve emekli öğretmen Kenan Certel’in arabasında bulundurduğu mandolini alarak öğrencilere çalması ve mandolin eşliğinde şarkı ve türküler okumasıydı.

Platform başkanları Ertuğrul Sinan Sözer ile Ender Daş ortak yaptıkları açıklamada şunları söylediler “ Platformlarımız tamamen gönüllü öğrencilerden kuruludur. Ortaklaşa yaptığımız ilk proje Sakarya Genelinde öğrenci kardeşlerimizi ve çocuklarımızı Bonzai belasından korumakla ilgiliydi. Şimdi ki projemizle tespit ettiğimiz okullarımıza gidip onların eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde de otistik çocuklar için bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz”

Ender Düşünce ve Panorama Platformu başkan ve üyelerinin bir proje dahilinde yaptığı bu etkinlik Güzlek Mahalle Muhtarı ile Güzlek İlkokulu öğrencilerini ve Güzlek Mahalle sakinlerini mutlu etti.

Belediye Başkanı Hasan Akcan sabah saatlerinde Güzlek ilkokuluna gelerek öğrencilerle bir süre sohbet etti ve onlara beraberinde getirdiği kitapları hediye etti. Belediye Başkanı Akcan “Okullarımızın her türlü ihtiyaçları için belediyelere gelen taleplerine anında cevap vermek ve onların taleplerini karşılayarak öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin eğitim hizmetini daha iyi şartlarda sürdürebilmelerini sağlamak biz yöneticilerin en önemli görevidir. Bu amaçla bizlerde elimizden geldiği kadar okullara desteğimizi her zaman sürdüreceğiz. Öğrencilerimiz iyi şartlarda okusunlar diye okullarımızda tamirat ve tadilat işlemlerimiz sürüyor” şeklinde konuştu.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ