Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 30-01-2015 09:22   Güncelleme : 30-01-2015 09:22

AKYAZI MÜZİSYENLER DERNEĞİ KURULUYOR

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın çağrısı ile geçtiğimiz ay

AKYAZI MÜZİSYENLER DERNEĞİ KURULUYOR

içinde Akyazılı müzisyenlerin organize ettiği Halk konseri sonrası verilmiş ve büyük ilgi görmüştü.

 Konser sırasında Akyazı’da Ellinin üzerinde müzisyen olduğunu öğrenen Belediye Başkanı Akcan bu müzisyenlerin tamamını Gözde pizza salonunda verdiği bir yemekte  bir araya getirdi. Akcan Yemekte yaptığı konuşmada ben ilçemde bu kadar kişinin müzikle ilgili olduğunu bilmiyordum. Öğrenince çok mutlu oldum. Sizler Akyazı’nın birer değerlerisiniz. Bizlere mükemmel bir gece yaşattınız. Akyazı’lıların siz Akyazının evlatlarını  yakından   tanımasını  isterim demiş ve halk konserlerinin devam etmesini istemiş ve her türlü desteği vereceği sözünü vermişti.

O gece kabul gören bu istek Müzisyenleri harekete geçirdi. Müzisyenler dün gece kendi aralarında bir toplantı düzenlediler. Toplantıda uzun yıllardan beri kurmayı istedikleri ancak bir türlü başaramadıkları müzisyenler derneğinin kurulması gündeme geldi. Artık arkamızda belediye başkanımızın desteği var. Bir çatı altında toplanmamız zamanı geldi. Diyen Akyazılı müzisyenler teker teker söz alarak fikirlerini beyan ettiler ve dernek için ilk ve en büyük adım atıldı.

Kuracağımız dernek sayesinde Akyazı’nın sosyal ve kültürel alanda önemli bir eksiğinin giderileceği, gençlerin ve yetişkinlerin bu alandaki özlemlerine cevap vereceklerini ve bu arada kendilerini de geliştirme fırsatı bulacaklarını dile getiren müzisyenler İsmail Özmert Başkanlığında Kemal Ayazoğlu, Erdinç Acar,  Feridun Kaya, Ertan Medet, Hasan Özdemir, İbrahim Tetik, İhsan Şirin ve Baki Demir’den oluşan ekibin kurucu yönetim kurulu olarak derneğin kuruluşunu gerçekleştirmeleri kararlaştırıldı.

Kurucu yönetim kurulu en kısa zamanda dernek tüzüğünü hazırlayacak, tüzük yapılacak başka bir toplantıda görüşülerek en son şekli verilerek resmi makamların onayına sunulacak.

Müzisyenler bir araya gelince müzik yapılmadan olmaz ve olmadı da  tabi. Toplantının tamamlanmasının ardından enstrumanlarının başına geçen sanatçılar hem çaldılar hem söylediler geceyi mutlu bir şekilde tamamladılar.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN: https://www.facebook.com/video.php?v=633968070083166


SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ