Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 26-01-2015 13:43   Güncelleme : 26-01-2015 13:43

AKYAZI’DA ŞEFKAT MAKAS HİZMETİ

Akyazı’da örnek proje başlatıldı.

AKYAZI’DA ŞEFKAT MAKAS HİZMETİ

Sakarya Akyazı Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Akyazı Berberler ve Kuaförler Odası tarafından, ilçede yaşayan engelli vatandaşlara ve yaşlılara özel ücretsiz kuaförlük hizmeti vermeye başladı.

İsteyene evinde hizmet

Evinden çıkamayacak durumda olan engellilere evlerinde kuaför hizmeti verdiklerini belirten Kuaför İbrahim Keleş” Engelliler, yatalak hastalar ve evden dışarı çıkamayacak halde olan yaşlılara evlerinde ücretsiz olarak saç sakal tıraşı yapılıyor. Durumu olmayanlara da işyerinde ücretsiz hizmet veriyoruz. Onların her zaman yanındayız. Yeter ki onlar morallerini yüksek tutup, hayata sıkı sıkıya sarılsınlar ve bizden dualarını esirgemesinler” şeklinde konuştu.

Sürekli bir şekilde gerçekleşecek olan Tıraş hizmeti, engelli ve yaşlıları sevindirdiği gibi yakınlarını da mutlu etti.

Hayaldi, gerçek oldu

Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla yürütülen proje kapsamında; kuaför hizmetinden yararlanan bedensel engelli Halil Sandıkçıoğlu, her ay ayağına kadar kuaför hizmetinin gelmesinden çok memnun. Bedensel engelli olduğu için dışarı çıkamadığını ve proje hayata geçmeden önce kuaför ihtiyacını karşılamakta büyük zorluklar yaşadığı ifade eden Sandıkçıoğlu, “Engelli olduğum için yürüyemiyorum. Tek başıma kuaföre gitmeyi bırakın, dışarı bile çıkamıyorum. Bu çok güzel bir proje. Benim için bir hayaldi ve hayal gerçek oldu. Benim gibi birçok dışarıya çıkamayan engelliler için yaşamımızı kolaylaştırdı” dedi.

Hizmetten Memnunuz

Kuaför hizmetinden yararlanan astım hastası yaşlı Bayram Demirci de kuaförün eve kadar gelmesinin çok güzel olduğunu anlattı. Yaşıtları gibi kuaföre gitmeyi istediğini söyleyen Demirci ”Hastalığımdan dolayı dışarı hiç çıkamıyorum. Saç-sakal tıraşı olabilmek için eve berber getirmek için hem bir zahmetten hem de maddi bir külfetten çok zorlanıyorduk. Bunun da maliyeti 30-40TL oluyordu. Zaten maaşımız kısıtlı ve kıt kanaat geçinebiliyoruz. Ücretsiz olarak verilen bu hizmetten dolayı emeği geçenlerden Allah(cc) razı olsun ”diye konuştu.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ