Eğitim
Giriş Tarihi : 13-01-2015 10:56   Güncelleme : 13-01-2015 10:56

BAKANLIKTAN ÖĞRENCİLERE SOSYAL MEDYA YASAĞI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen resmi yazıda

BAKANLIKTAN ÖĞRENCİLERE SOSYAL MEDYA YASAĞI

öğrencilere ait fotoğraf, ses ya da video kayıtlarının internet ve sosyal medya sitelerinde paylaşılması yasaklandı.

Bakanlık bu okul yönetici ve öğretmenlerinin sınıf içinde yapılan etkinlikleri videoya çekip, sosyal medyada yayınlanmasının öğrencilerin kişilik gelişimleri ile psikolojik ve sosyal gelişimlerine etki yapacağından dolayı bu tür girişimlerin engellenmesini istedi.

 PAYLAŞANLARA SORUŞTURMA AÇILACAK

Bakanlık yaptığı açıklamada “Her türlü ses, görüntü ve video kayıtlarını genel ağ ortamlarına yüklediği ve paylaştığı tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılarak Bakanlığımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini rica ederim” paylaşanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

 ÖĞRETMENLER FACEBOOK’TA ÖĞRENCİ RESİMLERİNİ SİLMEYE BAŞLADI

Gönderilen bu resmi yazının ardından ceza almak istemeyen öğretmenlerin facebook, twitter ve instagram gibi hesaplarından öğrenci video ve resimlerini kaldırmaya başladığı öğrenildi.

 OKUL SİTELERİNDEN DE KALDIRILACAK

Okul sitelerinde sorumlu olan idareciler ise sitelerde bulunan 23 Nisan, 29 Ekim, 19 Mayıs, 10 Kasım gibi özel günler ile öğrencilerin katıldığı turnuva ve yarışmalara dair dosyaları kaldıracak.

 UCU AÇIK BELİRSİZ BİR UYGULAMA

İdareci ve öğretmenlerden gelen ilk tepkilere göre uygulamada belirsizlikler var. Okulda yapılan etkinliklerde çekilen bu tür fotoğraf ya da videolardan hangilerinin öğrencilerin gelişimini olumsuz etkileyeceğine kimler karar verecek. Örneğin okul tiyatrosunda görev alan bir öğrenci eğer köpek rolünde oynamışsa ya da erkek olup kadın rolünde isteyerek oynamış fakat sonra rencide oldum derse bunun sorumluları kimler olacak.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ