Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 18-12-2014 22:49   Güncelleme : 18-12-2014 22:49

ATSO BAŞKANI BAYRAKTAR : TARIMSAL HİBE DESTEKLERİNİN SÜRESİ UZATILMALI

ATSO Başkanı Z.Şinasi Bayraktar yanında Yönetim Kurulu üyesi

ATSO BAŞKANI BAYRAKTAR : TARIMSAL HİBE DESTEKLERİNİN SÜRESİ UZATILMALI

Mehmet Ayaz ile birlikte Sakarya Tarım İl müdürü Mehmet Erdemir’ i makamında  ziyarette bulundular.

Sakarya Tarım İl Müdürü Erdemir, ATSO Başkanı Z.Şinasi Bayraktar’ın ve ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ayaz’ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirtirken 2014 yılında yapmış oldukları çalışmalar hakkında, çiftçi destekleri ve hibe destek projeleri hakkında  kendilerini bilgilendirdi.

Müdür Erdemir, 2014 yılında Kırsal Kesim Yatırımlar Destek projesi kapsamında % 50 si hibe olmak kaydıyla  600 e yakın çiftçiye, slaj makinası, çayır biçme makinası, el traktörü ve ekipmanları, pülverizatör  kendi yürür veya traktörle çekilen atomizer sisleyiciler ve uly makineleri, toprak frezesi, yem hazırlama araçları, mibzer ve diskli tırmık gibi ekipmanları 2 ay gibi kısa sürede çiftçilerimizi gerek telefon, gerek broşür ve gerekse tek tek yanlarına giderek bilinçlendirdik, kendilerine ait gerekli evrak ve projelerini hazırlamalarına yardımcı olarak bu ekipmanları teslim ettiklerini söyledi.

Müdür Erdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi  programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarla ilgili 2014/43 No.lu Tebliğ, 26/10/2014 tarih ve 29157 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış, bu tebliğe istinaden  hibeye esas proje tutarının % 50 sine hibe yoluyla destek verilir, diğer % 50 si ise başvuru sahibi şahıs ve tüzel kişilerin kendileri tarafından karşılamakla yükümlüdür. Bu Projeye Ticaret  ve Sanayi odasına kayıtlı çiftçilik, tarımsal ürünler , büyük ve küçük baş, kanatlı hayvan üretimi yapan  Üyeler faydalanabilir. Tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlardan mantar yetiştiriciliği ve kültür balıkçılığına yönelik sabit yatırımlara 1.000.000. Tl., büyükbaş hayvan yetiştirilicili -  ğine yönelik sabit yatırımlara 1.500.000. Tl, Küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırımlara 1.000.000. Tl. sini geçmemek kaydıyla verilecektir.dedi.

Müdür Erdemir Başkan Bayraktar’a Müracaatların tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan başvuru dosyasının www.tarim.gov.tr adresine girişi ile elektronik ağ üzerinden yapılacak olup, son müracaatların, destekleme tebliğ tarihinden itibaren 2 ay içerisinde 24/12/2014 tarihinde  son bulacağını belirtti.

Atso Başkanı Bayraktar, Tarım İl Müdürü Mehmet Erdemir’i bu projelerden yararlanmaları için 50 çiftçiyi tek tek gerek dolaşarak, gerekse telefonda bilgilendirerek kendilerine gösterdiği mücadeleden dolayı tebrik ediyor, yakinen takip edip, onların projelerinde yardımcı  oldukları içinde kendilerinden çiftçi, üretici ve üyelerimiz adına  minnettarlığımı sunuyorum dedi.

Başkan Bayraktar, % 50 si hibe, % 50 üretici şahıs , tüzel firmalar tarafından karşılanan Kırsal Kesim Yatırımlar Destek projelerinin çok güzel olduğunu, daha fazla Oda üyelerimizin de bu desteklerden faydalanması gerekmektedir. Tarım Bakanlığınca 2 ay gibi kısa bir süre için çıkartılan bu desteklerin daha uzun süreye yayılması ve daha çok üyenin faydalanması gerekmektedir. Kırsal Kesim Yatırımlar Destek projelerinin hazırlanması, dosyaların tedariki ile müracaatların yapılması zaman aldığı için, % 50 si hibe olan destek müracaatlarının acilen  5-6 aya çıkartılmasını talep ediyorum.  Süre uzatılırsa olumsuzlukların ortadan kalkacağı, daha geniş bir katılım olacağı ve yeni projelerle daha çok çiftçi, tarımsal ürün yetiştiricisi, gıda paketleme entegre tesis yapan tüzel ve şahıs firmaları, büyük ve küçük baş ve ayrıca kanatlı hayvan yetiştiricisine katkı sağlayacaktır. Böylelikle üretim artacak hem bölge ekonomisi hem de ülke ekonomisine katkı sağlanmış olacaktır. Desteklere müracaat süresinin uzatılmasının da ayrıca takipçisi olacağım. dedi.

Başkan Bayraktar, Kırsal Kesim Yatırımlar Destek Projeleriyle ilgili olarak    odamız üyelerine göstermiş olduğu yakın ilgi ve katkılarından dolayı Müdür Mehmet Erdemir’ e teşekkür eder, yapıcı ve kazandırıcı mücadelesi için  başarıların devamını dilerim.dedi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ