Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 16-12-2014 19:09   Güncelleme : 16-12-2014 19:09

MOBESE HAZİRAN 2015 ' TE MOBESE DEVREYE GİRİYOR

Akyazı'nın en önemli ihtiyaçlarından biri olan ve yıllardır beklenen mobese için bir araya gelerek

MOBESE HAZİRAN 2015 ' TE MOBESE DEVREYE GİRİYOR

bu ihtiyacı birlik ve beraberlik içinde çözüme kavuşturan Akyazı Kaymakamlığı, Akyazı Belediyesi ve Akyazı ilçe Emniyet müdürlüğü bugün kaymakamlık binasında düzenlenen basın toplantısında mobese protokolünü imzaladı.

 Mobese sürecinin tamamlanması için Emniyet genel müdürlüğü'nün tetikleme bütçesi olan 250 bin liralık bütçe ile birlik ve beraberlik içerisinde harekete geçen Akyazı Kaymakamlığı, Akyazı Belediyesi ve Akyazı ilçe Emniyet müdürlüğü kısa süre içerisinde Akyazı'nın bir çok fabrikası, esnafı ve hayırsever vatandaşları ile Akyazı'nın mobese ihtiyacı konusunu görüşerek bağışta bulunmak isteyenlerin yardımlarını bağış olarak aldı.

 Mobese'nin tekrar gündeme getirilmesinin ardından harekete geçen Akyazı Kaymakamlığı, Akyazı Belediyesi ve Akyazı İlçe Emniyet müdürlüğü gerekli alt yapı ve üst yapı çalışmalarının neler olabileceği, Akyazı'ya kablolu yada kablosuz nasıl bir mobese sistemi getirilmesi konusu ile ilgili olarak eylem planı hazırlandı. Hazırlanan eylem planı kapsamında  Akyazı Belediyesi meclis üyeleri, mobese konusunda uzman Elektrik ve Elektronik mühendisleri, Bilişim sektörünün ilgili kurum ve mercileri ile görüşmeler yapılarak fikir ve görüşler alındı. Akyazı'nın Fiziki alt yapı ve üst yapısı coğrafi iklim koşullarında göz önünde bulunarak alınan kararlar doğrultusunda  tüm kurumlar kablosuz mobese'nin Akyazı için daha uygun olabileceği kanısına vardılar kurumların ortak fikir birliğine varılmasının ardından mobese sistemi ile ilgili karar mercisi olan Emniyet genel müdürlüğü'ne görüşler sunulmasının ardından bugün de Akyazı Kaymakamlığı, Akyazı Belediyesi , Akyazı ilçe Emniyet müdürlüğü ile birlikte gerekli protokol imzalanarak proje resmen hayata geçirildi.

 Mobese protokolünün imzalanmasının ardından basın açıklaması yapan Akyazı Kaymakam'ı Kamuran Mustafa Ballı " Akyazı'nın yıllardır beklediği mobese projesini göreve geldiğim günden bugüne kadar birlik ve beraberlik içerisinde olan ve bundan sonra da her zaman birlik içerisinde de olmaya devam edecek olan kurumları Akyazı Kaymakamlığı, Akyazı Belediyesi ve Akyazı ilçe Emniyet müdürlüğü ile birlikte bugün hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Akyazı Kaymakamlığı, Akyazı Belediyesi ve Akyazı ilçe Emniyet müdürlüğü'nün gayret ve çabaları ile Mobese için katkıda ve bağışta bulunan Akyazı'nın hayırsever fabrikaları ve iş adamları, esnaflarının birikimleri sayesinde bugünde imzaladığımız mobese protokolü ile projemiz resmen hayata geçirilmiştir. Mobese projesinin hayata geçirilmesi noktasında alt yapı ve üst yapı noktasında bu projenin büyük sorumluluklarından birini üstlenen sayın Akyazı belediye başkanı Hasan Akcan başta olmak üzere proje için bizlerden maddi manevi desteğini ve emeği esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu destekler ve çabalar sayesinde hayata geçen mobese projesi Akyazı'mıza hayırlı ve uğurlu olsun.  Bugüne kadar söylenen Akyazı'da fikir ayrılığı, Akyazı Ameliyat masasına yatmadı, Akyazı'da kurumlar birbiriyle zıt görüşlerde söylemlerinin aksine bu projenin uygulamaya alınması, eylem planının ne olması gerektiği konusunda tüm kurumlarımız ortak kararlar almış ve asla fikir ayrılığına da düşmemiş ve her zaman birlikte hareket etmiştir. Akyazı'ya nasıl bir mobese sisteminin kurulacağı ile ilgili olarak karar merci'sinin Emniyet genel müdürlüğü' olduğu da zaman zaman açıklanmıştır. Bizler Akyazı için gerekli eylem planımızı hazırlayıp gerekli alt yapıyı ve zemini oluşturmamızın ardından Emniyet genel müdürlüğü ile görüştük Akyazı'nın coğrafi iklimini alt yapısını ve üst yapısını Emniyet genel müdürlüğüne bildirdik. Emniyet genel müdürlüğümüz de Akyazı için Mobese'nin nasıl bir sistemle kurulması gerektiğine karara vararak Akyazı için kablosuz sistemin hem daha az maliyetli hem de daha kullanışlı olacağını bizlere bildirmiştir. Çok şükür ki bugün de Emniyet genel müdürlüğü Akyazı için 250 bin liralık ihale yapılıyor. ve mobese sistemimiz inşallah çok kısa sürede Akyazı'da hizmete girecek. Akyazı için huzur ve güvenin sağlanması mülki amir olarak benim görevim ve ben de bunu sağlamak için her zaman ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Akyazı için mobesemiz hayırlı uğurlu olsun " dedi

 Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan " Uzun yıllardır çözüm bekleyen mobese projesi için projeyi sahiplenen Akyazı Kaymakamımız önde Akyazı Belediyesi ve Akyazı Emniyet müdürlüğü ile birlikte bizlerde onun arkasında yola çıktık. Akyazı'da sayın kaymakamımız ve emniyet müdürümüz ile birlikte Akyazı'da bir çok Fabrika, Esnaf, vatandaş ziyaretinde bulunduk. Bu ziyaretlerimiz ile birlikte bugün itibarı ile Akyazı'nın yardımsever fabrika ve işyeri sahipleri, işadamları, hayırsever esnafları ve Akyazılı hemşerilerimizin desteği ile bu konuda epey yol aldık ve bugün de bu protokolün imzalanması ile sonuca ulaştık. bu süreç içerisinde bizlerden desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Süreç içerisinde gece gündüz durmadan çalışan ve projenin uygulamaya alınmasında büyük emeği olan sayın Kaymakamımıza yapılan haksız eleştiriler bizleri de derinde üzmüştür. Sayın kaymakamımızın destekleri ve gayretleri sayesinde canlanan mobese projesinin Akyazı Belediyesi olarak her zaman arkasındayız, biriz ve beraberiz biz başladığımız hiç bir projeyi yarı yolda bırakmadık bırakmayacağız. İnşallah ta en geç Haziran ayı içerisinde mobese sistemi tamamlanmış olacak o zaman da Akyazı Kaymakamımız ve Akyazı İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile beraber de açılışını her birlikte yapacağız. Akyazı'mıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun " dedi.

 Akyazı İlçe Emniyet Müdürü Murat Bal "Akyazı'da huzur ve güvenliğin daha iyi sağlanması suç ve suçla mücadelenin daha iyi şartlarda yapılması, suçun önlenmesinde ve suçlunun yakalanmasında emniyet teşkilatına büyük hız kazandıran, Emniyet için vazgeçilmez bir unsur olan Mobese sisteminin Akyazı'da hayata geçirilmesi ile ilgili olarak Akyazı Kaymakamlığına, mobese sisteminin kurulması ile ilgili olarak bizlere her türlü teknik alt yapı ve desteği sağlayacak olan Akyazı Belediyesine ve Mobese için bağışta bulunan herkese desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Akyazı'mızın bir çok noktasında kurulacak mobese kameraları ile birlikte Akyazı'da bir çok nokta çok daha güvenli çok daha teknolojik alt yapıya sahip olacak. Akyazı'da ne kadar çok kamera kurulursa bizler için o kadar iyi olacak. İlçemizin hem trafiği hem de can ve mal güvenliği daha da üst seviyelere çıkacak. Mobese sistemi ile birlikte kurulacak olan Mobese takip izleme istasyonu içinde İl Emniyet Müdürlüğümüz ile görüşüldü ve bina sözü alındı. Bu binanın da yapımı sırasında yine Akyazı belediyemizden ruhsatlandırma ve diğer teknik konularda destek alacağımızın da sözünü aldık bizlere böylesine destek ve yardımda bulunan Akyazı Belediyesine çok teşekkür ediyor, Mobese'nin tüm Akyazı'ya hayırlı olmasını diliyorum   " dedi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ