Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 11-12-2014 14:23   Güncelleme : 11-12-2014 14:23

ADAPAZARI - ÇATALKÖPRÜ ARASINA YENİ KÖPRÜ

Ormanköy, Çatalköprü, Budaklar, Çökekler’i Sakarya’ya bağlayan eski Ankara yolunu

ADAPAZARI - ÇATALKÖPRÜ ARASINA YENİ KÖPRÜ

yeni yetişmekte olanlar pek bilmez ama eskiler çok iyi bilirler. Akyazı İlçe sınırı ile Adapazarı İlçe sınırını belirleyen Mudurnu deresi üzerinde bulunan köprünün yeterli genişlikte ve de yükseklikte olmaması nedeniyle aşırı yağışlar sonrası taşan Mudurnu deresi trafiğin durmasına neden oluyordu. Bu durumdan kuşkusuz bu yolu kullanarak Sakarya’ya gidip gelen vatandaşlarla aynı yolda yolcu taşımacılığı yapmakta olan sürücüler olumsuz etkileniyordu.

Bunu ve de bu yolu kullanmakta olan vatandaşların şikayetlerini göz önüne alan Sakarya Büyük Şehir Belediyesi bahse konu köprüyü yıkıp yerine yenisini yapma kararı aldı ve aldığı bu kararı da uygulamak için çalışmasını başlattı.

KÖPRÜ TRAFİĞE KAPATILMASIN İSTEĞİ

Eski Ankara yolunu kullanarak Sakarya’ya ya da Sakarya’dan mahallelerine gidip gelmekte olan vatandaşlarla, o vatandaşları taşıyan araç sürücülerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’ndan istekleri var. O istek köprü yenilenirken araç trafiğine kapatılmaması.

Sürücüler ve o köprüden yararlanmakta olan mahalle muhtarları ile vatandaşın ortak isteği olan bu talep Büyükşehir Belediye Başkanına iletilmiş ama şu ana kadar olumlu ya da olumsuz bir yanıt alınamamış.

Bu yoldan yararlanan bahse konu olan insanların isteği, çalışma yapılırken şu anda hizmet vermekte olan köprü yıkılmasın ve trafiğe kapatılmasın. Önce şu andaki köprünün yanına yenisinin yapımına başlansın ve daha sonra köprünün yeni yapılan kısmı trafiğe açılsın ve eski köprü yıkılarak yeni köprü ile bağlantısı tamamlansın.

MESAFE UZUYOR

Bu yolda seyahat edecekler ile onları taşıyacak olan araç sürücülerinin buluştukları ortak nokta şu anda hizmet vermekte olan köprü yıkılır ve yenisi yapılıncaya kadar da bu köprü ve dolayısıyla yol trafiğe kapatılırsa gidiş ve dönüşlerdeki mesafe hayli uzayacak ve zaman kaybı yaşayacak. Bu yolu  kullanmakta olanlar böyle bir olumsuzluk yaşamamak için köprünün iki aşamada yapılması isteğinde bulunuyorlar.

GÜZERGAH NASIL OLACAK 

Sakarya’ya gidecek olan araçlar Çatalköprü Mahallesine geldiklerinde mahalle içine girecek ve oradan E-5’e çıkacak, Gebeş Mahallesindeki Mudurnu köprüsünü geçtikten sonra Adapazarı Hasanbey Mahallesine yönelecek ve buradan Budaklara çıkacak. Geriye dönüşte aynı istikamette olacak. Bu durumda yol en az 10 Km. uzayacak.

BU YOLU KİMLER KULLANIYOR

Eski Ankara yolunu Akyazı  İlçesinden Çatalköprü, Su Kenarı, Yenidoğan, Türk Orman ve Yeni Orman Mahalleleri, Hendek İlçesinden ise Yağbasan, Sofular, Akarca, Aşağı Çalıca, Yukarı Çalıca, Su Kenarı, Paşaköy, Yeşilyurt, Sivritepe, Karatoprak, Tuzak, Soğuksu, Hacıkışla, Aktüfek ve Kocatöngel Mahalleleri kullanıyor.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ