Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 25-11-2014 21:12   Güncelleme : 25-11-2014 21:12

AKYAZI İLÇE MECLİS BAŞKANINI SEÇTİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından demokrasi bilincinin

AKYAZI İLÇE MECLİS BAŞKANINI SEÇTİ

 daha okul sıralarında verilmesi amacı ile başlatılan öğrenci meclisi seçimlerinde İlçe meclisi seçimleri aşaması da geride kaldı.

Akyazı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Algaç başkanlığında Öğretmenevi salonunda yapılan seçimlerde okullarında yapılan seçimlerde okul meclis başkanı ve 2 yedek üye seçimlere delege olarak katıldı.

Seçimler öncesi bir konuşma yapan Şube Müdürü Sinan Algaç demokrasinin tarifini yaparak seçimlerin nasıl yapılacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamanın ardından seçimleri yönetmek üzere 5 kişilik sandık kurulu oluşturuldu. Sandık kurulu ilçe meclis başkanlık için aday olan Çok Amaçlı  Anadolu Lisesi meclis başkanı Suzan Açıkdilli, Vakıf Ortaokulu meclis başkanı Medine Dikmen, Anadolu Lisesi meclis başkanı Serdar Şahin ve İmam Hatip Ortaokulu meclis başkanı Hamza Özdemiroğlu’nu tanıtarak kendilerine söz hakkı verdi. Adaylar seçmenlerine hitaben yaptıkları konuşmalarda okullarında ve okulu ilgilendiren konularda gördükleri aksaklıkları dile getirerek seçildikleri taktirde bu sorunları kendilerinin çözeceğini ifade ettiler.

Adayların konuşmalarının tamamlanmasından sonra seçimlere geçildi. Yapılan seçimlerde  87 oy kullanıldı. Geçerli 84 oyun 45 ini alan Anadolu Lisesi meclis başkanı Serdar Şahin Akyazı İlçe Meclis Başkanı seçildi.

27 oy alan Oy alan İmam Hatip Ortaokulu meclis başkanı Hamza Özdemiroğlu da yedek üye olarak önümüzdeki günlerde Sakarya’da yapılacak olan İl öğrenci meclisi başkanlığında Akyazı’yı temsil edecekler.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ