Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 25-11-2014 10:17   Güncelleme : 25-11-2014 10:17

SU EYLEMİNE PANKARTLAR VE KESİLEN ODUNLAR DAMGA VURDU

Akyazı’nın Bıçkıdere ve Küçücek Mahalle sakinleri için büyük önem taşıyan

SU EYLEMİNE PANKARTLAR VE KESİLEN ODUNLAR DAMGA VURDU

Bıçkıderenin ilgili Bakanlık tarafından bir şirkete satılması üzerine başlayan hoşnutsuzluk Pazar günü Küçücek Mahalle meydanında gerçekleşen bir eylemle devam ettirildi.

Eylemde dikkat çeken hususlar vardı ve o hususlar yapılan eyleme adeta damgasını vurdu. Bunlardan biri düzenlenen eyleme Bıçkıdere ve Küçücekli hanımların gösterdiği büyük ilgi ve de taşıdıkları anlamlı pankartlardı. İkincisi ise yatırım yapacak olan şirket tarafından döşenecek olan su borularının geçtiği alanlarda bulunan ağaçların kesilmesiydi.

Bıçkıdere ve Küçücekli hanımların taşıdığı pankartlarda 3 şeyden vazgeçmeyiz toprak, yaprak ve  bayrak. Talana ve vurguna hayır. Canımızı veririz suyumuzu vermeyiz.  Suyumuza dokunmayın. Su yoksa hayatta yoktur. İmdat suyumuzu çalıyorlar. Ormanımızdan ve suyumuzdan ellerinizi çekin. Yaş kesken baş keser gibi çarpıcı sözler yer alması dikkat çekiciydi.

Bir başka dikkat çeken husus ise yatırım yapacak olan ve bu nedenle Bakanlıktan suyu alma ruhsatı almayı başaran şirketin kestiği açlardı. İlgili Şirketin bahse konu olan ağaçları kesebilmesi için Karapürçek Orman İşletme Müdürlüğüne 300 bin TL. yatırdığı da eylemde dillendirilmesi de dikkat çekiciydi.

Bir başka dikkat çeken husus ise düzenlenen eyleme TEMA Vakfı yöneticilerinin de destek vermesiydi. Onlarda yatırım yapılacak diye ağaçların kesilmesini ve 10 bine yakın insanın yararlandığı suyun onlardan alınmasını istemiyordu ve bu nedenle eyleme destek için Küçücek Mahallesine gelmişlerdi.

Bir tarafta kendileri için hayati öneme haiz olan bıçkıdere suyunu vermemek için direnen mahalle sakinleri, diğer tarafta ise yatırım yapacağım diye bahse konu olan suyu Bakanlıktan almayı başaran Şirket. Bu iki arasındaki su kavgası kolay kolay yatışacak gibi görünmüyor. O nedenle bu soruna yetkililerin hiç z aman geçirmeden çözüm bulması gerekiyor. Zaten bu sorun muhalefet partisi iki milletvekili tarafından bugünlerde Meclise de taşınacak gibi görünüyor.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ