Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 24-11-2014 14:57   Güncelleme : 24-11-2014 14:57

CUMHURİYETTEN ÖĞRETMENLER GÜNÜNE MUHTEŞEM KUTLAMA

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul edişinin

CUMHURİYETTEN ÖĞRETMENLER GÜNÜNE MUHTEŞEM KUTLAMA

yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi Akyazı’da da yapılan törenlerle kutlandı.

 Akyazı’daki ilk tören 24 Kasım sabahı saat 09.30 da Atatürk Anıtı önünde yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir iki öğretmenle birlikte Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Ardından törene katılan öğretmenler ve davetlilerle birlikte İstiklal Marşı okundu.

  Mesleğe yeni giren Halil Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi öğretmeni  Özlem Erenay günün anlamını belirten konuşmasını yaptı.

Ardından Bu yıl emekliye ayrılan Yağcılar İlkokulu öğretmeni Necdet Çayır  konuşmasını yaptı.

Günün anlamını belirten son Konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir tarafından yapıldı.

Konuşmaların ardından emekliye ayrılan Necdet Çayır, Recep Furuncuoğlu, Mehmet Çakmak, Sena Sarı, Mehmet Paslı, Halim Koç, Mesut Bağcı ve Nazmi Bora Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen Hizmet Şeref Belgelerini almak üzere davet edildi.

Bunlardan sadece Necdet Çayır’ın salonda bulunması diğer emeklilerin bulunmaması acaba bir tepki mi söylentilerine neden oldu.

Necdet Çayır’a Hizmet Şeref Belgesi Kaymakam Kamuran Ballı tarafından verildi.

 Daha sonra da Ortaokul ve Liseler arası öğretmen konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren Paris ortaokulundan Beyza Çetin, Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sedanur Yolcu, Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Meryem Yar’a ödülleri Garnizon Komutanı Mustafa Ünlütürk, Belediye Başkanı Hasan Akcan ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Bal tarafından verildi.

 Okulda okul müdürü ile öğrencisi arasında yaşanan bir olay dramatize edildi.

Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenlerinin okul içi faaliyetlerinden oluşan bir film izlendi.

 Filmin ardından da Öğretmenler Necati Uçan, Erkan Selçuk, Melih Budak ve Seçil Gözükan’dan türk halk müziği parçalarından oluşan mini bir konser verildi.

 Program stajyerlikleri kalkarak mesleğe yeni giren öğretmenlerin Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Fatih Yılmaz yönetiminde yemin etmeleri ve öğretmen marşının söylenmesi ile sona erdi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ