Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 22-11-2014 20:22   Güncelleme : 22-11-2014 20:22

BIÇKIDERE VE KÜÇÜCEK’TE BÜYÜK EYLEM YARIN BIÇKIDEREDE

Akyazı’ya bağlı Bıçkıdere ve Küçücek Mahallelerinin can damarı konumunda olan ve her iki mahallenin ortasından geçen

BIÇKIDERE VE KÜÇÜCEK’TE BÜYÜK EYLEM YARIN BIÇKIDEREDE

Bıçkıdere deresinin Bakanlık tarafından verilen ruhsatla bir şirkete verilmesi üzerine her iki mahallede başlayan hoşnutsuzluk bugün saat 12.00 de Bıçkıdere Mahallesi Camii önünde yapılacak olan eylemle devam edecek.

MAHALLE SAKİNLERİ TEDİRGİN

Bıçkıdere deresinin kendileri için büyük önem arz ettiğini belirten her iki mahalle sakinleri, Bakanlığın araştırmadan, soruşturmadan ruhsat vermesi ve suyumuzu bir şirkete satması ile büyük bir şok yaşadıklarını, bizim için hayati önem taşıyan suyumuzu karşımızda kim olursa olsun vermeye niyetli olmadığımızı tüm kamu oyunun bilmesini istiyoruz ve bu nedenle bugün saat 12.00 de Bıçdıdere mahallesinde toplanıp büyük bir eylem gerçekleştireceğiz. Biz kırıp dökmeden sadece ve sadece demokratik hakkımızı kullanmak ve içinde bulunduğumuz sıkıntımızı kamuoyu ile yapacağımız bu eylemle duyurmak ve onlarla paylaşmak istiyoruz diyorlar.

YAŞAR AKGÜN;  BİZE DANIŞILMADI

Küçücek’in kuruluşundan kapanana kadar belediye başkanlığını yapmış olan Yaşar Akgün’de kendilerine hayat veren suyun Bakanlık izniyle bir Şirkete verilmesi ve Şirketin de 2 adet 200’lük borularla bu suyu alarak yatırım yapacağı alana taşımak istemesi bizim tarafımızdan kabul edilebilir bir durum değildir. Konuyla yakından ilgilenen Mahalle sakinlerimiz bu konuyu benimle de paylaşmış olsalar bende onlara yol gösterirdim. Sorunu paylaşmadılar ama ben bir Küçücek Mahallesi sakini, bir büyükleri ve yıllarda belde başkanlığı yapan biri olarak yapılacak her türlü yasal eyleme katılacağını ve onlara destek vereceğini söyledi.

İBRAHİM BAYKAN; BİZE YAPILANI KABUL ETMEMİZ MÜKKÜN DEĞİLDİR

Küçücek Mahalle sakinlerinden İbrahim Baykam’da kendilerine yapılanı ve kendileri için çok büyük önem taşıyan ve gerek Bıçkıdere ve gerekse Küçücek Mahallelerine hayat veren ve doğa güzelliği katan suyun bir şirket tarafından alınmasını ve kurutulmasını asla kabul edemeyiz. Bize ait olan suyumuzu geri alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz dedi.

KAYMAKAMA SİTEM

İbrahim Baykan ve diğer mahalle sakinleri İlçe Kaymakamına da sitemde bulundular. Kaymakamın konuyla ilgili olarak mahalle muhtarlarına siz bu işe karışmayın dediğini belirterek, Kaymakamımızdan böyle bir tavır beklemiyorduk dediler.

Özellikle İbrahim Baykam, Mahalle muhtarlarının konuyla ilgili olarak İlçe Kaymakamının kendilerine söylediği sözleri kendisine aktardıklarını söyledi ve bu durumu her şartta ispatlarım dedi.

FERHAT ALVERT: EYLEMİMİZE HASAN AKCAN’I DA BEKLİYORUZ

Küçücek Mahalle sakinlerinden Ferhat Alvert’te bugün yapılacak olan haklı eylemlerine Akyazı Belediye başkanı Hasan Akcan’la birlikte herkesi davet ettiklerini söyledi. Hasan Akcan’ın seçim öncesi mahallelerine geldiğinde beni de Küçücek mahallesi sakini olarak kabul edin. Belediye başkanı seçilmem halinde sizin sevinçlerinizle sevinecek, sizin dertlerinizle dertlenecek ve o derdinizi çözmek içinde elimden geleni yapacağım demişti. Günlerden beri sıkıntımız basın yoluyla kamu oyuna duyurulmuş olmasına rağmen, Hasan Akcan’dan şu ana kadar tek bir olumlu ya da olumsuz yanıt alamadık. Hasan Akcan bize seçim öncesi verdiği sözünü asla unutmazsın. Günler sayılıdır ve süresi de göz açıp kapayana kadar dolar. Bizde hesabı o zaman keseriz diye sitemlerini dile getirdi.

SUYUMUZU KİME VERDİLERİ ANCAK YENİ ÖĞRENDİK

Bakanlığın bizim için hayati önem taşıyan bıçkıdere suyumuzu kime ve hangi şirkete verdiğini bile öğrenmekte büyük zorluk çektik. Son olarak aldığımız bilgiler şayet doğru ise suyumuz EMSEY isimli bir Şirket tarafından Bakanlıktan alınmış. İnsan bir bölgeye ait suyu alıyorsa o bölgede yaşayan insanlarla temas kurması ve onların olurunu da alması gerekiyor ama maalesef bahse konu olan Şirket ne bizimle temas kurdu ne de çalışmalarını bize danışarak yaptı. Suyu getireceğim diye yollarımızı hallaç pamuğu gibi attı ve araçlarımızla bile artık o yollarımızdan gidip gelemez olduk diyen iki mahalle sakinleri, haklarını yasal yollardan sonuna kadar arayacaklarını ve sularını kimseye vermeye niyetli olmadıklarını söylediler.

BIÇKIDERE SUYUNDAN 10 BİN KİŞİ YARARLANIYOR

Şirkete satılan sularından 10 kişinin yararlandığını söyleyen Bıçkıdere ve Küçücek Mahalle sakinleri, bu suyumuzun üzerinde 3 değirmen ve birde pullu alabalık yani hakiki mercan bağlı yetiştiren tesisin olduğunu belirterek, değirmen sahiplerinden biri olan Nuri Uzun müracaat dilekçemize imzayı attıktan birkaç gün sonra vefat etti. Eğer bu sorun çözülmezse kahrından ölenlerin sayısı artabilir dediler ve yetkilileri sorunlarını çözmeye davet ettiler.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN: https://www.facebook.com/video.php?v=590907437722563

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ