Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 18-11-2014 20:01   Güncelleme : 18-11-2014 20:01

OSMAN KARAOĞLAN’IN İTİRAZINI İLÇE SEÇİM KURULU RET ETTİ

16 Kasım 2014 Pazar günü belediye konferans salonunda yapılan

OSMAN KARAOĞLAN’IN İTİRAZINI İLÇE SEÇİM KURULU RET ETTİ

 

AK Parti İlçe kongresinde listesinde yer alan bazı isimleri parti üyesi olmadıkları ile ilgili verilen önerge gereği olarak divan tarafından yapılan inceleme sonunda önerge lehinde karar vererek Karaoğlan’ın divana sunduğu listeyi kabul etmemesi ile başlayan itiraz sürecinin ilk adımında Osman Karaoğlan tarafından İlçe Seçim kuruluna verilen itiraz dilekçesini inceleyen Seçim Kurulu Hakimi itiraza eklenmesi gereken evrakların itiraz dilekçesine eklenmemesini gerekçe göstererek itirazı ret etti.

İtirazın ret edildiğine dair İlçe Seçim Kurulu Hakimi tarafından verilen karar örneği itirazı yapan Osman Karaoğlan’ın Avukatı olan Ali Ateş’e verildi.

İTİRAZ İL SEÇİME GÖTÜRÜLÜYOR

İlçe Seçim Kurulu tarafından itirazın ret edilmesi üzerine Osman Karaoğlan ve Avukatı Ali Ateş, bu defa İl Seçim Kuruluna itiraz yapacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Osman Karaoğlan, İlçe Seçim Kurulunun yaptığımız itirazımızda eksik bir şey olmamasına rağmen yaptığımız itirazın ret edilmesi üzerine ikinci itirazımızı İl Seçim Kuruluna bugün yapacağız. Bu konuyu gerekirse Yüksek Seçim Kuruluna kadar ötürmeye kararlıyız dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

İlçe Seçim Kuruluna seçimin iptaline ilişkin itirazını yapan Osman Karaoğlan ayrıca AK Parti 4.Olan kongresine hile karıştırdıklarını belirterek divan başkanı ile divan üyeleri hakkında Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Karaoğlan suç duyurusunda 16.11.2014 günü yapılan AK Parti İlçe kongresinden bir gün önce listesinde yer alan Altındere Delegesi İbrahim Kır’ın AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi ve Akyazı İlçe koordinatörü Nihat Yıldız’ın kendisine ait telefonuyla İbrahim Kır tarafından kullanılmakta olan telefonun 17.28 de aradığını ve 22 dakika 26 saniye süren konuşmada Nihat Yıldız’ın İbrahim Kır’a Osman Karaoğlan’ın listesine girmeni istemiyorum. Biz zaten karar aldık Osman Karaoğlan’ı seçime sokmayacağız dediği de suç duyurusunda ifade edildi.

KAMU DAVASI AÇILMALI

Osman Karaoğlan suç duyurusunun sonuç ve istem bölümüne Nihat Yıldız’ın bizzat İbrahim Kır’a söyledikleri, aynı şahsın divanda görevlendirilmesi nedeniyle yapılan seçime hile karışmış ve seçime katılmamız engellenmiştir. İlgililer hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmaları için haklarında kamu davası açılmasına karar verilmesini talep ediyorum ibaresine yer verdi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ