Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 16-11-2014 17:30   Güncelleme : 16-11-2014 17:30

SENARYO TEKRARLANDI VE KARAOĞLAN SEÇİME SOKULMADI

AKP Akyazı İlçe kongresinde 2012 yılında ortaya konulan senaryo tekrarlandı

SENARYO TEKRARLANDI VE KARAOĞLAN SEÇİME SOKULMADI

ve Mustafa Yıldırım’ı seçime sokmayan zihniyet bu defa da Genel Merkeze rağmen listesini hazırlayarak seçime girmek isteyen Osman Karaoğlan’ı seçime sokmadı.

Seçim maddesine geçileceği sırada Talip Boğaz ve Bilal Soykan tarafından listelerde yer alan isimlerin partiye üye olup olmadıkları araştırılsın önergesini divan işleme koydu ve yaptığı araştırma sonucunda Fevzi Bora tarafından hazırlanan listenin tüzüğe uygun olduğunu, Osman Karaoğlan tarafından hazırlanan listede ise yönetim kurulu asil üyeliği için aday gösterilen Hikmet Tuz ile İl Delegeleri arasında isimleri bulunan Ali Düzcan, Üsım Sarıçizmeli ile Sümeyra Güzel’in partiye üye olmadıkları ve ayrıca il asil delege sayısının yarısı kadar yedek üye yazılmadığı gerekçe gösterilerek Karaoğlan’ın listesi divan tarafından kabul edilmedi ve Karaoğlan ile ekibi seçime sokulmadı.

KARAOĞLAN KONUŞTURULMADI

Listesinde yer alan bazı isimler tarafından divana verilen önerge ile Osman Karaoğlan’ın konuşma yapması istendi. Bu istem divan tarafından listelerde inceleme yapıyoruzu gerekçe göstererek ret etti ve böylece Karaoğlan’ın listesi yine divan tarafından kabul edilmediği içinde konuşma yapamadı.

AÇIKLAMA SALONDA GERGİNLİK YARATTI

Divanın seçime tek liste ile giriyoruz açıklaması üzerine oturduğu yerden kalkan ve divanın önüne gelen Osman Karaoğlan, partiye üye değil dedikleri tüm isimlerin partiye kayıtlı üye olduklarını, Hikmet Tuz’un ise hem kurucu üye hem de 5 yıl yönetim kurul üyeliği yaptı açıklaması yaptı. Bu açıklama yine divan tarafından yerinde görülmeyince bu defa Karaoğlan o zaman bize yarım saat izin v erin listeyi yenileyelim isteğini de yine divan geri çevirdi.

Osman Karaoğlan’ın seçime giremeyeceğinin kesinleşmesi üzerine salonda bir anda dalgalanmalar oldu ve gerginlik yaşanmaya başlandı. Karaoğlan bunun üzerine benimle birlikte hareket edenler salonu terk etsin diyerek kendisi dışarı çıkınca arkasından da ekibi dışarı çıktı.

İL BAŞKANI ÇOK SİNİRLENDİ

Toplantıya katılan İl Başkanı Recep Uncuoğlu ile Milletvekili Hasan Ali Çelik’in araçlarına binmek için dışarı çıktıklarında seçime sokulmayan partililer Bu ne biçim adalet. Sudan sebeplerle seçime sokulmuyoruz. Bunun hesabını 2015’de soracağız şeklinde bağırmaya başladılar.Bu arada Altındereli delege İbrahim Kır’de İl Başkanı Uncuoğlu’na sert çıktı ve bu yaptığınız doğru değil. Bunun adına tek adamlık denir. Bizim partinin başında Adalet ismi yer alıyor. Hani Adalet nerede diye sordu. İbrahim Kır’ın bu çıkışına İl Başkanı Recep Uncuoğlu çok sinirlendi ve İbrahim Kır’a kameralar önünde böyle bağıramazsın diyince daha da öfkelenen İbrahim Kır İl Başkanına iyice yaklaştı ve o sırada devreye Osman Karaoğlan ile diğer arkadaşları girdi ve Kır İl Başkanının yanından uzaklaştırıldı. İbrahim Kır’ın ardından Sadık Kılıç ile Nida Kılınç’ta tepkilerini hem İl başkanına hem de Milletvekili Çelik’e gösterdi. Gerginliğin artması üzerine İl Başkanı ile Milletvekili Hasan Ali Çelik’te araçlarına binip salon önünden ayrıldı.

İL BAŞKANINA TEPKİ VAR

İl Başkanı Recep Uncuoğlu’nun Altındere delegesi İbrahim Kır’la girdiği diyalog ve o diyalog esnasında sarf ettiği sözler Karaoğlan ekibinde yer alan partilileri kızdırdı. Bizim başkan sinirlenince sokak kabadayısı gibi konuşuyor diyen partililer, il başkanının bu tavrını şiddetle kınadıklarını söylediler ve kendisini daha adil ve sakin olmaya davet ettiler.

KARAOĞLAN MAHKEMEYE GİDİYOR

Seçime sokulmayan Osman Karaoğlan basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Karaoğlan, gördüğünüz gibi sudan bahanelerle seçime sokulmuyoruz. Biz bu filmi daha önce seyretmiştik. Aynı senaryo bugünde uygulandı. Üye olmadıklarını söyledikleri arkadaşlarımız bu partinin kurucu üyeleri  ve yönetiminde yıllarca görev yapmış arkadaşlarımızdır. Özellikle yönetimimizde yer alan Hikmet Tuz hem kurucu üyedir hem de 5 yıl yönetimde görev yapmıştır. Yaptığımız incelemede ise bu arkadaşımızın hala üyeliğinin sürdüğünü tespit ettik. Diğer arkadaşlarımızın da üyeliklerinin sürdüğünü görüyoruz. Bizde hiç vakit kaybetmeden uğradığımız haksızlığı mahkemeye taşıyacağız. Zaten böyle bir uygulamadan dolayı mahkemenin vermiş olduğu karar var. Örnek gösterilerek mahkemeden sonuç alacağımıza inanıyorum dedi. Açıklamasını şöyle tamamladı “ AK Parti birkaç kişinin partisi değildir. AK Parti hepimizin ve yüce Milletimizin teveccüh gösterdiği bir partidir. O nedenle biz partimizi o birkaç kişiye bırakmayız”

AK Parti 4. Olağan Akyazı İlçe kongresi belediye konferans salonunda yapıldı. Süleyman Özmen’in başkanlık yaptığı divan da Ahmet Demir, Ali İhsan Güneş, Zehra Hatipoğlu ve Nihat Yıldız’da üye olarak görev yaptılar.

Genel Kurul saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Daha sonra İlçe başkanı Fevzi Bora kürsüye gelerek iş başında bulundukları süre içinde yaptıkları hizmetleri anlattı ve kongreye katılan delegelerden destek talebinde bulundu.

Akyazı Belediye başkanı Hasan Akcan, Milletvekili Hasan Ali Çelik ve İl Başkanı Recep Uncuoğlu’da kongrede birer konuşma yaptı ve her üç konuşmacı da birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Yönetim kurulu çalışma ve hesap raporlarının okunması v e kabulünden sonra yönetim kurulu genel kurula katılanlar tarafından ibra edildi.

Gerçekleşen ancak mahkemeye taşınması beklenen kongreye Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Süleyman Soylu birer başarı mesajı gönderdi.

Yapılan kongreye İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Milletvekili Hasan Ali Çelik, Akyazı Belediye başkanı Hasan Akcan, Söğütlü Belediye başkanı Hüseyin Genç, İl yönetim kurulu üyeleri, çevre İlçe başkanları ile delegeler katıldı.

TEK LİSTEYLE GİRİLEN SEÇİMİ KAZANAN LİSTE

BAŞKAN : FEVZİ BORA

YÖNETİM KURULU ASİL: CELAL YILMAZ,CEMAL KURUTAY, EYÜP DEMİRTAŞ, GÜLŞEN AKAY, HALİT KAYMAK, HASAN BAYRAKTAR, HAŞİM FURUNCU, HÜSEYİN DÜZCAN, İLYAS KAHVECİ, İRFAN BAŞER, MEHMET FIRAT, MUSTAFA KARAKUM, NECLA SAĞDIÇ, OLGUN YORULMAZ, OSMAN YILMAZ, SELİM ATMACA, SÜLEYMAN YILDIRIM, TALİP BOĞAZ, TURAN HİKMET, VEDAT ÇAĞRI, YAHYA AYDOĞDU, YAŞAR SAĞLAM, YILMAZ ESEN, YUSUF ÇOKAL

İL DELEGELERİ (ASİL)

RECEP YILDIRIM, FEVZİ BORA, HASAN AKCAN, BİLAL SOYKAN, MEHMET ÇAKMAK, YAŞAR YAZICI, İSMAİL YILDIRIM, MEHMET SARI, MEHMET ONAT, YUSUF ZİYA KARA, HALİT BEŞİR, TURAN HİKMET, YUSUF ÇOKAL, TALİP BOĞAZ, H.ENGİN EROĞLU, MUSTAFA KARAKUM, EYÜP DEMİRTAŞ, MEHMET FIRAT, ZEYNEP YILDIRIM, HALİT ZKAYMAK, CELAL YILMAZ, Ö.FARUK ATMACA, ABDÜLKADİR İLHAN, YILMAZ ESEN, OSMAN YILMAZ, ABDURRAHİM ATMACA, MERYEM SAĞLAM, NAİL KAHVECİ, HÜMEYRA H.SAYGIDEĞER, SAİT BEŞİR, KEMAL KALİÇ, TUNCER AKBAYRAK, ABDÜLKADİR YILDIRIM, ALİM GÜL, ABDURAHMAN DÜZCAN, MEHMET ÖZTÜRK, ÇETİN SARI, KEMAL ÖZTEN, MAHMUT BAYKAN, YUNUS ALTUNTAŞ, HASAN İŞ, KAZIM ATMACA, MİKTAT N.KOÇ, ŞENER BİLGİN, İBRAHİM ÇELİK, NURTEN ÖZTÜRK, LÜTFİ KAYMAK, ERTAN AKŞİT, MURAT GÜVEYOĞLU, YAŞAR ZIMBA, ALİ KAHVECİ, CABBAR SAKA, EKREM GÜMÜŞ, A.ATAHAN TEKİR, NİLÜFER ÖZTÜRK, YAHYA AYDOĞDU, OSMAN CİVAN, FERHAT SAĞLAM, İRFAN BAŞER, HAMİDE KAHVECİ, OSMAN ÖZTÜRK, SEFA KURT.

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ