Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 29-10-2014 21:51   Güncelleme : 29-10-2014 21:51

AKYAZI ADD CUMHURİYET YEMEĞİ DÜZENLEDİ

Kısa adı ADD olan Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyetin Kuruluşunun 91. yılı kutlamaları dolayısı ile bir yemek düzenledi.

AKYAZI ADD CUMHURİYET YEMEĞİ DÜZENLEDİ

Çoğunluğu Dernek üyelerinin katıldığı yemek Semazen tesislerinde verildi.

Yemek öncesi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşı okundu.

 Yemekte bir konuşma yapan eski başkanlardan Emekli Öğretmen Mehmet Dede bir konuşma yaparak şunları söyledi.

“Dostlarım biz Cumhuriyeti yolda bulmadık. Kimseye de bırakmayacağız bunu herkes duysun, herkes buna inansın ve ayağını ona göre denk alsın.  Bu gece burada  kısa bir zaman içinde bu kadar kişi burada toplanabiliyorsak artık uyandık ve baş kaldırıyoruz demektir.

Atatürk’ün büstlerini kırdılar, Bayrağımızı yaktılar, bunu yapanlar bilindiği halde yakalanamadı. Çünkü suçluları Ankarada.” Dedi.

 ADD’ye sahip çıkılması çağrısı da yapan Dede konuşmasının sonunda okullarda her sabah okunan öğrenci andını kaldıran zihniyeti eleştirerek AND’ı okudu yemeğe katılan gür bir sesle tekrar ettiler.

Konuşmanın ardından geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda Şefika Zaman başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu tanıtıldı.

 Daha sonra Atatürk’ün hayatı ve devrimlerinden oluşan bir salyt gösterisi izlendi.

Gecenin eğlence bölümü maden faciası dolayısı ile programdan çıkarıldı. Topluca yenilen yemeğin ardından gece sona erdi.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN: https://www.facebook.com/video.php?v=576635989149708

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ