Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 20-10-2014 11:21   Güncelleme : 20-10-2014 11:21

GAZİLER KIBRISA UĞURLANDI

1974 yılında askerlik görevi sırasında Kıbrıs Barış harekatına katılarak

GAZİLER KIBRISA UĞURLANDI

gazilik unvanı alan Akyazı’lı gençler aradan geçen 40 yıl aradan sonra savaştıkları topraklara uğurlandı.

 Akyazı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca Kıbrıs’a gönderilecek kafilenin yolculuğu 20 Ekim Pazartesi ( bugün) başladı.

  SOYAD Vakfı Müdürü Sabri Damar   Başkanlığında 22 Muharip gazi bu sabah saat 10.00 da Kıbrıs’a gitmek üzere Kaymakamlık önünden bir otobüsle hareket etti.

Kafile önce Sabiha Gökçen Hava Limanı oradan da Kıbrıs Cumhuriyetine uçacak.

 3 gün sürecek olan Kıbrıs gezisi sırasında Gazilerimiz Türk Barış Kuvvetleri Derneği Başkanı Hacı Işık tarafından karşılanacak. Kafilemizin Kıbrıs’ta ilk durağı çıkarmanın yapıldığı tepeler olacak. Daha sonra tarihi yerler, müzeler ve tabii güzellikler gezilecek. Kafile 24 Ekim Cuma günü akşam saatlerinde Türkiye’ye dönecek.

 Hayatlarının baharında vatan görevlerini yaparken kahramanlık destanı yazan ve Kıbrıs’ta Rumların Türk soydaşlarımıza yaptığı soykırıma son veren ve 40 yıl sonra O topraklara gidecek olan Gazilerimizi yakınları ve arkadaşları uğurladı.

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında ilk çıkarmada yer alan Gaziler Derneği Akyazı Şube temsilcisi Mehmet Desteci yolculuk öncesi duygularını anlatırken cebinden çıkardığı 40 yıl önceki bir fotoğrafı gösterdi ve bu resim benim Kıbrıs dönüşünde annemin bana kurban kestiği fotoğraftı dedi ve duygulanarak göz yaşlarını engelleyemedi.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN https://www.facebook.com/video.php?v=571306623015978

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ