Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 17-10-2014 21:19   Güncelleme : 17-10-2014 21:19

AKYAZI’LI MUHARLP GAZİLER KIBRIS YOLCUSU

1974 yılında askerlik görevi sırasında Kıbrıs Barış harekatına katılarak

AKYAZI’LI MUHARLP GAZİLER KIBRIS YOLCUSU

gazilik unvanı alan  Akyazı’lı gençler aradan 40 yıl sonra savaştığı topraklara gidiyor.

 Akyazı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın hazırladığı bir proje çerçevesinde Kıbrıs’a gidecek olan gazilerimizin yolculuğu 20 Ekim Pazartesi günü başlıyor.

 SOYAD Vakfı gazilerimiz için tek tip elbise diktirdi. Vakıf Müdürü Sabri Damar   Başkanlığında 22 Muharip Gazi 20 Ekim Pazartesi günü saat 10.00  da Kaymakamlık önünden bir otobüsle Önce Sabiha Gökçen Hava Limanı oradan da Kıbrıs Cumhuriyetine uçacak.

 3 gün sürecek olan Kıbrıs gezisi sırasında Gazilerimiz Türk Barış Kuvvetleri Derneği Başkanı Hacı Işık tarafından karşılanacak. Kafilemizin Kıbrıs’ta ilk durağı çıkarmanın yapıldığı tepeler olacak. Daha sonra tarihi yerler, müzeler ve tabii güzellikler gezilecek. Kafile 24 Ekim

Cuma günü Türkiye’ye dönecek.

 Hayatlarının baharında vatan görevlerini yaparken kahramanlık destanı yazan ve Kıbrıs’ta Rumların Türk soydaşlarımıza yaptığı soykırıma son veren ve 40 yıl sonra O topraklara gidecek olan Gazilerimizi şimdiden bir heyecan sardı.

 Uçak biletleri Akyazı Belediyesi tarafından karşılanan Kıbrıs gezisinde diğer masraflar Soyad Vakfı tarafından karşılanacak

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ