Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 13-10-2014 17:41   Güncelleme : 13-10-2014 17:41

AKYAZI ATSO MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTSINI YAPTI

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi aylık olağan toplantısını yaptı. Toplantıda Oda Meclisi gündemindeki konuları görüşüp karara bağladı.

AKYAZI ATSO MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTSINI YAPTI

ATSO Meclisinin ilk gündem maddesi torba yasası ile Üyelere getirilen avantajlarla ilgiliydi. Yıllık aidat ve Munzam aidat borçlarına getirilen ödeme kolaylığı konusunda Genel Sekreter Yalçın Karaçayır Meclis Üyelerine bilgi verdi ve yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte Oda olarak konu ile ilgili olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Gündemin ikinci maddesi Oda Üyelerinin Vergi Dairelerine verecekleri beyannamelerde kullanacakları NACE kodlarına ilişkin maddeydi. Bu konu üzerinde de yine Genel Sekreter Karaçayır Meclis üyelerine bilgi verdi ve konuyla ilgili olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Gündemin bir diğer maddesi ise okul yapımı ile ilgiliydi. Konuyla ilgili bilgileri Yönetim Kurul başkanı Şinasi Bayraktar verdi. Bayraktar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile yaptıkları görüşmelerde Akyazı’da Sağlık Meslek Lisesi binası yapılmasına ilişkin görüş birliğine vardıklarını söyledi ve işin resmiyet kazanması için önümüzdeki günlerde Ankara’ya giderek okul binası yapımına ilişkin taleplerini Genel Başkan Hisarcıklıoğlu nezdinde bir kez daha yineleyeceklerini ve bu görüşmede konuya son noktayı koymayı umduklarını söyledi.

Gündemin bir diğer maddesi satın alınan arsa ile ilgiliydi. Konuyla ilgili bilgiyi yine Yönetim Kurulu başkanı Şinasi Bayraktar verdi. Bayraktar, Kurum binası için Batakköy yolu üzerinde 4 dönüm yer satın aldıklarını belirtti ve satın alınan bu yerde bina yapmak için de çalışma başlattıklarını ve Ankara ziyaretinde bu konunun da Genel Başkan Hisarcıklıoğlu ile görüşüleceğini söyledi.

Gündemin bir diğer maddesi kadın girişimcilere bazı imkanlar sağlayacak olan projenin hayata geçirilmesine ilişkindi. Konuyla ilgili bilgiyi Başkan Bayraktar verdi. Bayraktar, kadın girişimcilere hem para kazandıracak hem de bilgi birikimlerini arttıracak kurslar için Akyazı Belediyesi ile ortak hareket ettiklerini söyledi ve bu projeden yararlanmak isteyen hanım girişimcilerin Odamıza gelerek ya da Belediyemize giderek kurs katılım formlarını alabileceklerini ve doldurduktan sonra formu aldıkları kuruma bırakabileceklerini söyledi ve kursunda önümüzdeki günlerde başlayacağı bilgisini verdi.

Gündemin son maddesi ise Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından tüm Oda ve Borsa Meclis üyelerine vereceği eğitim semineri ile ilgiliydi. Konuyla ilgili bilgiyi yine Yönetim Kurul başkanı Şinasi Bayraktar verdi ve Bayraktar, eğitim seminerinin yararlı olduğunu belirterek, bu seminere isterseniz gruplar halinde isterseniz toplu olarak katılabiliriz dedi. Eğitim seminerine nasıl ve ne zaman iştirak edileceği hususundaki kararın da bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi ve karara bağlanması kabul edildi.

ÜLKEMİZDE HUZUR VE İSTİKRAR İSTİYORUZ

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından yönetim kurulu başkanı Şinasi Bayraktar gündem dışı yaptığı konuşmada önemli konulara değindi. Bayraktar Ülkemizde huzur ve istikrar istiyoruz diye başladığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi.

Bugünlerde sınır komşularımızda tam bir ifadeyle savaş hali var. Bu durumdan kuşkusuz Türkiye olarak bizlerde olumsuz olarak etkileniyoruz. Savaş halinde olan ülkelerinden, vatanlarından ve evlerinden kaçarak bize sığınan milyonlarca insana bakma gibi insani bir görevi üstlenen ülkemiz bu olumsuzlukların sona ermesini, her tarafta huzur ve güvenin hakim olmasını istiyor. Etrafımızdaki bu ateş çemberinden yara almadan çıkmak için gösterilen gayrete sanayici ve ticaret erbapları olarak bizlerde katkı vermeliyiz.

Yaşanmakta olan olumsuzluklar nedeniyle Avro ve Dolar aldı başını gidiyor. Bu durum ihracat yapanlarımıza belki yarıyor ama ham maddesini dışarıdan temin etmekte olan sanayicimiz ise bu durumdan olumsuz etkileniyor. O bakımdan bu konuda da istikrar gerekiyor diyen Şinasi Bayraktar, Sivil Toplum Kuruluşlarına böyle günlerde önemli görevler düşüyor. Bizde STK olarak üzerimize düşen görev ne ise onu fazlasıyla yapmalıyız. Çünkü gün birlik ve beraberlik günüdür. Biz ülke olarak huzur ve istikrar istiyoruz. Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde bütün bu olumsuzlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum dedi ve sokak çatışmalarının da durmasını istedi ve herkese sağ duyu çağrısı yaptı

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ