Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 21-09-2014 22:58   Güncelleme : 21-09-2014 22:58

KUZULUK’TA KAVŞAK VE ÜST GEÇİT EYLEMİ

Akyazı’nın Kuzuluk Mahallesinde kavşak eylemi yapıldı.

KUZULUK’TA KAVŞAK VE ÜST GEÇİT EYLEMİ

Kuzuluk Turizm, Kuzuluk Kooperatifi ve Kuzuluk Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen eylem D-140 karayolunun Kuzuluk eski Belediye binası karşısında yapıldı.

Basın açıklamasını Eylemi düzenleyenler adına Kuzuluk Sosyal Yardımlaşma Derneği başkanı Murat Çakmakçı yaptı. Çakmakçı yapılan yeni düz enleme ile kavşağın yetersiz olduğunu ve dar yapılan geçişlerin kazalara davetiye çıkardığını söyledi.

D-140 karayolunun Kuzuluk Mahallesi sınırları içinde yapılan genişletme çalışmalarından sonra Şose Mahalle ile Orta Mahallenin tamamen birbirlerinden koptuğuna dikkat çeken Çakmakçı, her iki mahalle sakinleri bir mahalleden diğer mahalleye geçebilmek için 3 Km.lik yolu 12 Km. daha fazla yol kat etmek zorunda kalıyor. Halbuki iki mahalleyi birbirine bağlayan yolun bulunduğu yere bir üst geçidin yapılması halinde bu sorun tamamen ortadan kalkacaktı. Çalışmaların başladığı günden itibaren yaptığımız tüm girişimler sonuçsuz kalınca yolumuzda uzamış oldu dedi.

CAN YANMADAN ÖNLEM ALINMASINI İSTİYORUZ

Sözcü Çakmakçı, Bahse konu olan yolu orta mahalleden şose mahallesinde bulunan okullara öğrenci çocuklarımız da kullanıyor. Her gün büyük bir risk altında bu yolu çeşitli zorluklarla bölerek okullarına gidiyor ve sonrada evlerine geri dönüyorlar. Bunu bizim kabullenmemiz kesinlikle mümkün değil. Can ya da canlar yanmadan ve zaman da geçirilmeden bu derdimize çare bekliyoruz dedi.

KAVŞAĞIN YENİDEN DÜZENLENMESİNİ VE DE ÜST GEÇİT YAPILMASINI İSTİYORUZ

Murat Çakmakçı, kavşağın trafiğe yeni açılmasına rağmen iki kazanın meydana geldiğine de dikkat çekerek, bu kavşak olmadı. Kavşağın yeniden düzenlenmesi, ayrıca iki mahalleyi birbirine bağlayan yol üzerinde de bir üst geçilmesi gerekiyor. Yapılan müracaatlarımızda yolun Nato yolu olduğu söylenerek Nato yolu üzerinde üst geçit yapılmaz deniyor. Halbuki aynı yol üzerinde hem Şerefiye Mahallesinde hem de Reşadiye Mahallesinde üst geçit yapıldı. Bu durumu nasıl izah edecekler diye sordu.

YOLU KAPATIRIZ

Bugün sessiz sedasız bir eylem yapıyoruz. Yarın bu yolu kullanmak zorunda kalan insanlarımız istenmeyen bir kazayla karşılaşmaları ve de can kaybı yaşamamız halinde yolu kapacaklarını da söyleyen Murat Çakmakçı, bu konuda Milletvekilleri başta olmak üzere yetkili herkesi kendilerine yardımcı olmaya davet etti.

DEMİRTAŞ VE AKCAN’DA ORADAYDI

Saadet Partisi İlçe Başkanı Selman Demirtaş ile Akyazı Belediye başkanı Hasan Akcan’da eylemin yapıldığı yere geldiler ve yapılan eyleme destek verdiler.

Demirtaş, Kuzuluk Mahallemiz sakinleri tarafından yapılan eyleme destek için buradayız dedi. Hasan Akcan ise konuyla ilgili olarak ilgili yerlere üç kez yazı yazmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını söyledi ve şikayeti biliyoruz ve sonuna kadar da takipçisi olacağız bundan emin olun diyerek yapılan eylemin haklı bir eylem olduğunu söyledi ve sonuna kadar sizinle beraberim dedi.

 Düzenlenen eylem basın açıklamasının hemen ardından olaysız bir şekilde son buldu

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ