Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 17-09-2014 22:23   Güncelleme : 17-09-2014 22:23

BU KAVŞAK ÇOK CAN ALIR

D-140 karayolunun Kuzuluk eski belediye binası önünde

BU KAVŞAK ÇOK CAN ALIR

mevcut olan daha sonra yenilen, yapımı tamamlanmamasına rağmen ulaşıma açılan kavşağı görenler böyle kavşak mı olur. Böyle kavşak bırakın Türkiye’de Dünya’da bile bir ilktir, en ilkel ve geri kalmış ülkelerde bile böyle kavşak yapılmaz demekten kendilerini alamıyorlar.

Yapılış şeklini yanlış ve döner yolları dar bulan sürücüler bu kadar geniş bir alanda dönüşler için kullanılacak olan yol bu kadar dar olur mu diye birbirlerine sormaktan kendilerini alamıyorlar.

Akyazı istikametinden Kuzuluk istikametine gelen bir aracın kullanacağı yolla ilgili hiçbir uyarı olmadığına dikkat çeken sürücüler, aynı istikametten gelen araçların birinin Kuzuluk, diğerinin ise Sakarya istikametine aynı yolu kullanarak kavşağa girmeleri halinde kimin hangi yolu kullanıp kavşaktan çıkacağını bilebilmesi için o kavşağı günde en az üç kez kullanması gerektiğini söyleyerek, böyle bir kavşak Kuzuluktan başka bir yerde göremezsiniz demeyi ihmal etmiyorlar.

Kuzuluk istikametinden Akyazı’ya, ya da Sakarya istikametine gidecek olan bir araçlarla ters yönden gelen araçların kavşakta buluşmaları halinde kazanın kaçınılmaz olduğu fikrinde buluşan sürücüler, bu kadar geniş bir alanda bu kadar dar döner yol yapılması akıl alacak bir şey değil, boş kalan o kadar büyük yerde ne yapılacak biz de merak içindeyiz diyorlar.

Özellikle de kavşaktan bir Tır’ın ya da kamyonun geçişi esnasında karşı yönden gelen araçların kendilerini koruma altına almak için mutlak surette durmaları gerektiğini de ifade eden sürücüler, kısaca böyle kavşak olmaz. Bu kavşakta yeniden bir düzenlemenin yapılması ve dar olan yolların mutlak surette genişletilmesi, Akyazı istikametinden gelip Sakarya istikametine dönecek olan araçlar için yapılan dönerin değiştirilerek eskiden olduğu gibi cami duvarı kenarından verilmesi gerektiğinin altını çizdiler ve bahse konu olan hizmete alınışı ile sürücülere korkulu anlar yaşatan kavşağa mutluk surette ve kaza olmadan, can ya da canlar yanmadan ışık sisteminin de hayata geçirilmesi gerektiği hususunun dikkate alınmasını istediler.

Kavşağın hemen karşısında bulunan Nehir Petrol sahip ve çalışanları özellikle akşam ve gece saatlerinde kavşağın büyük tehlike arz ettiğini belirterek, o saatlerde Tır, yüklü kamyon ve soda taşıyan ağır tonajlı araçların hızlı bir şekilde kavşağa geldiklerini belirterek, zaten yollar dar, karşı yönden gelen araçların sıkışması halinde gidecek ve kaçacak yer bulmalarının imkansız olduğunu belirterek, kesinlikle ve bir kaza olmadan ve canlar yanmadan dar olan yollar genişletilmeli, Akyazı istikametinden gelip Sakarya veya İstanbul istikametine gidecek olan araçların kullanacağı dönerin mutlak surette cami duvarı yanından verilmesi gerektiği hususuna dikkat çektiler. 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ