Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 14-09-2014 13:35   Güncelleme : 14-09-2014 13:35

YENİ ÖĞRETİM YILINA GİRERKEN MİLLİ EĞİTİM CAMİASI HUZURSUZ

204-2014 Öğretim yılı 15 Eylül Pazartesi günü günü ilk zilin çalması ile başlıyor.

 YENİ ÖĞRETİM YILINA GİRERKEN MİLLİ EĞİTİM CAMİASI HUZURSUZ

Geçtiğimiz hafta cemaate mensup okul müdürlerinin görevine son verilmesi bahane edilerek yapılan bu arada oldukça başarılı ama yönetim tarafından istenmeyen bazı okul müdürlerinin de görevden alınmaları Milli Eğitim çevreleri, veliler ve öğrenciler arasında büyük bir huzursuzluğa neden olmuş, aynı huzursuzluk buna neden olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinde de görülmüştü. İşte yeni öğretim yılı bu ortamda başlıyor. Kimse mutlu değil. Bu gergin ve huzursuz ortamda başlayacak yeni öğretim yılında en büyük zararı öğrencilerin göreceğini söylemek kehanet olmayacak. Üstelik görevlerine son verilen okul müdürlerinin akıbetleri de belli değil.

15 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan yeni öğretim yılında öğrencilerin kitapları da yetiştirilemedi. Bir çok okul yeni öğretim yılına hazır değil. Bunun gibi olumsuzlukların gölgesinde girilecek olan 2014-2015 öğretim yılı törenle başlayacak.

 15 Eylül 2014 Pazartesi günü İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir bir gurup öğretmenle birlikte Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacak ve ardından İstiklal Marşı söylenecek.

Saat 10.00 da İlköğretim haftasının başlaması dolayısı ile Ahmet Hasnun Tunçsoy İlkokulunda bir tören düzenlenecek.  Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayacak. Kaymakam Kamuran Mustafa Ballı’nın da katılacağı törende konuşmalar, günün anlamını belirten şiirler okunacak.

Son sınıf öğrencilerinden bir gurup okula yeni başlayan öğrenci arkadaşlarına hoş geldiniz çiçeği verecekler.

 Ahmet Hasnun Tunçsoy İlkokulundaki törenin ardından 1 öğretmen, 1 kız ve 1 erkek öğrenci çeşitli makamlara ziyaret gerçekleştirecekler.

Kabakulak İlkokulu Kaymakamlığı, Atatürk İlkokulu Garnizon Komutanlığını, Paris İlkokulu Belediye Başkanlığını ve Akyazı İlkokulu da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret edecek.

 Hafta içinde de Protokol Konuralp İlkokulu dışındaki diğer ilk okullara ziyaretlerde bulunacak.

 Hafta boyunca okullarda çeşitli programlar düzenleyerek İlköğretim Haftasını kutlayacak.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ