Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 13-09-2014 00:18   Güncelleme : 13-09-2014 00:18

AKYAZI BELEDİYESİ KENT BİLGİ SİSTEMİ'Nİ HAYATA GEÇİRİYOR..

Her aşamada çağın getirdiği yeni teknolojik imkanları yakından takip eden

AKYAZI BELEDİYESİ KENT BİLGİ SİSTEMİ'Nİ HAYATA GEÇİRİYOR..

 Akyazı Belediye başkanı Hasan Akcan; Bilgi işlem Müdürlüğü'ne verdiği talimatla birlikte kurulan konu ile ilgili gerekli tüm eğitimleri almış ve konu hakkında uzmanlaşmış 12 kişilik ekiple birlikte Akyazı genelinde tüm mahalle, cadde ve sokaklarda imar planları , sokak planları şehir planları hakkında ve diğer kurumların nüfus müdürlüğü, tapu kadastro, emniyet ve diğer tüm kurumları kapsayan bilgi paylaşım sistemi ile ilgili geniş  bir veritabanı ağı kurarak Akyazı'yı teknolojik anlamda daha da entegreleşmiş bir çağa ve sisteme taşıyor.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan Kent Bilgi sistemi ile ilgili vatandaşlardan sahada görevli personellere vatandaşlarımızın yardımcı olmalarını isterken konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında " Kentimiz, İlçemiz hızla büyüyor. Yeni yapılar inşaa ediliyor. Sokaklar, caddeler kuruluyor. Bu hızlı değişim bir yandan mevcut bilgilerin güncellenmesi ihtiyacını doğururken öte yandan da yeni bir hizmet anlayışını zorunlu kılıyor.

İnsanlarımız artık kamu kurumlarında saatlerce kuyruk beklemek, onlarca belgeyi bir araya getirmek ve ertesi güne sarkan işlemlerle uğraşmak istemiyor. İşte bu ihtiyaçlara yanıt vermek, ilçemizi geleceğe bir adım daha yaklaştırmak için önemli bir projeye imza atıyoruz. Kent Bilgi sistemi Projesi..

Proje kapsamında tüm binalarımıza, taşınmazlarımıza, sokaklarımıza, caddelerimize ilişkin bilgileri güncelliyoruz. Amacımız bilgisayar ortamında sizlere en hızlı hizmeti verecek veri tabanını oluşturmak.

Değerli Akyazılılar,

Sizde Kent Bilgi Sistemi Projesi'ne dahil olarak belediyemizde yapacağınız her türlü beyan, ruhsat, ve imar işlemlerinizi kısa sürede gerçekleştirebileceksiniz. Belediyemiz böylece olağanüstü durumlarda ve afetlerde yardım ihtiyaçlarını hızla tespit edip harekete geçebilecek.

Kent Bilgi Sistemi projesinde görev alan tüm arkadaşlarımız belediyemizin logosunu taşıyan bir yaka kartı taşımaktadır.

Sizlerden projemizin verimli ve sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için görevli arkadaşlarımıza yardımcı olmanızı bekliyorum. Daha Mutlu, daha çağdaş bir Akyazı için vereceğiniz desteğe şimdiden teşekkür ederim" dedi.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ