Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 11-09-2014 01:15   Güncelleme : 11-09-2014 01:15

EFSANE FUTBOLCULAR YILLAR SONRA YİNE SAHADA

As Akyazı spor’un sezon açılışında bir ilk gerçekleştirildi.

EFSANE FUTBOLCULAR YILLAR SONRA YİNE SAHADA

Akyazı’nın filmlere konu olan futbol geçmişinde forma giyen efsane futbolcular eski formalarını giyerek sahada ter döktü.

Geçmişte Akyazı’da futbol denildiğinde ilk akla gelen takımlardan biri olan ve Sakarya’da ilk kez bir ilçeye şampiyonluk sevincini yaşatan zamanın efsane takımı özelliğini aradan geçen bunca zamana rağmen kaybetmeyen Akyazı Akın spor ile diğeri de ömrünü sürekli olarak Akınspor’la rekabet yaparak sürdüren, gençlere önem veren ve Türk sporuna çok sayıda futbolcu kazandıran Akyazı Gençlikspor’da forma giymiş ve halen hayata olan futbolcular arasında açılış maçı öncesinde karşı karşıya geldiler.

25’er dakikalık iki devre halinde oynanan Akınspor-Gençlikspor maçında zamanın unutulmaz oyuncuları forma giydi ve seyircilere futbol resitali sundu. Eski rekabetin günümüze de yansıdığı dostluk maçında Akyazı Gençlik spor, Akyazı Akınspor’u Ali Ediz, Hasan Akcan (pen) ve Ali Paşa’nın golleriyle 3-1 mağlup etti. Akyazı Akınspor’un tek sayısı Turgut Yazıcı’dan geldi.

Maç öncesi her iki efsane kulüpte forma giymiş fakat hayatını kaybetmiş futbolcuların yakınlarına Belediye Başkanı Hasan Akcan tarafından birer plaket verildi.

Bilindiği gibi 2002 yılında çekimi yapılan Akyazı gençliğinin futbolla başlayan dostluk, kardeşlik, arkadaşlık, sevgi ve saygıya dayalı ilişkileri  “Dar alanda kısa paslaşmalar” isimli sinema filmine de konu olmuştu.

Eski Futbolculardan Ali İhsan Tarımın yönettiği karşılaşmanın kadroları şu isimlerden oluştu

AKINSPOR

Fikri Karakaş, Dr. Yaşar Yılmaz, Harun Toçoğlu, Mustafa İyiyazıcı, üller Adnan, Yusuf Özmert, Lango Hasan, Manik Mustafa, Fazlı Ateş, İrfan Yılmaz, Arap Selo, Alaattin Kılıçkeser, Ali Bilek, İsmail Azizoğlu, Feti Üzbe, Nadir nehir, Adem Ocaklı, Vedat Türk, Habib Elma, Onbaşı, Edip Dokumacı, Ahmet Kahveci, Mustafa Kılıç, Abdullah Uzungüngör, Turgut Yazıcı, Keko, Özer Türkan

Antrenör: Hacı Ali Osman Uygun

AKYAZI GENÇLİKSPOR

Tik Tak Ahmet, Sait Okur, Hikmet Kurt, Erol Baykal, İsmail Atay, Alaattin Özmen, Hasan Akcan, Vedat Aktürk, Ahmet Durmuş, Hayri Erdem, Nail Kahveci, Maka Mustafa, Yaşar Zımba, Yaşar Yazıcı, Alaattin Akcan, Nuri Çelik, Ali Ediz, Fikret Karakaş, Vedat Kardeş, Yılmazt Yavuz, İsmail Kav, Adem Erbay, Asım Sarıçizmeli, Turgay Kardeş, Ali Paşa Fazlıoğlu, Kemal Ersoy.

Antrenör: Tik Tak Ahmet

Goller: Turgut Yazıcı – (Akyazı Akınspor), Ali Ediz, Hasan Akcan (pen) , Ali Paşa(Akyazı Gençlik spor)

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ