Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 08-09-2014 19:05   Güncelleme : 08-09-2014 19:05

ÇİĞDEM YAYLASINDA AKYAZI-HENDEK İŞBİRLİĞİ

Sakarya İlinin en önemli yayla şenliklerinden biri olan Çiğdem Yaylası şenlikleri Cumartesi ve Pazar günü yapılan etkinliklerle yapıldı.

ÇİĞDEM YAYLASINDA AKYAZI-HENDEK İŞBİRLİĞİ

Her yıl geleneksel olarak Hendek Belediyesi tarafından yapılmakta olan Çiğdem yaylası şenliklerinde bu yıl bir ilke imza atıldı ve her iki ilçenin Belediye Başkanları Ali İnci ve Hasan Akcan bir araya gelerek şenlikleri birlikte düzenleme kararı aldılar. İlk defa müşterek olarak düzenlenen Çiğdem Yaylası şenlikleri havanın da güzel gitmesi ile geniş katılımlı ve coşkulu bir şekilde sonuçlandı.

 Cumartesi günü bir çok sanatçının sahne aldığı şenliklerde yurdun bir çok yerinden gelen yaylacılar  sabahtan akşama kadar horon oynayarak eğlendiler.

Pazar günü yaylada tam bir şenlik vardı. Binlerce insan yeşillikler ortasında kalmış doğa harikası yaylayı tıklım tıklım doldurmuş program başlamadan eğlenmeye başlamıştı.

Akyazı ve Hendek Belediye Başkanları Hasan Akcan ve Ali İnci yaylaya geldikten sonra yaylacılara hitaben birer konuşma yaptılar.

İlk sözü Hendek Belediye Başkanı Ali İnci aldı. İnci misafirlere hoş geldiniz diyerek başladığı  konuşmasında bizler Akyazı ile Hendek bir bütünüz. Birlikten kuvvet doğar düşüncesiyle bundan böyle Hasan Başkan’la çok büyük işlere imza atacağımıza inanıyoruz. Dedi.  Akyazı ile sınır komşusu olmanın dışında kız alıp vermişiz ve iyice karışmış ve bir bütün olmuşuz diyen Başkan İnci bu işbirliğine katkı veren her iki ilçenin yayla çevresindeki muhtarları olmak üzere her iki belediyenin yetkililerine teşekkür etti.

Şenliklerin her yıl Temmuz Ayı ortalarında yapılmakta olduğunu söyleyen Başkan İnci O günlerde Filistin’de yaşanan acı olaylar nedeni ile ertelenerek Eylül ayı içinde yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

İnci konuşmasının sonunda şenliğe katılan ve vatandaşları eğlendiren sanatçılar ve vatandaşlara teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan da konuşmasında Yayla şenlikleri bizim örf ve adetlerimizde olagelen bir yaşam biçimidir. Her yıl gelişerek ve güzelleşerek devam etmesini istiyoruz. Dedi şenliklerin hazırlanmasında en büyük destek Hendek Belediyesinden gelmiştir diyen Akcan bu nedenle Belediye Başkanı Ali İnci ve ekibine teşekkür ediyorum dedi. Bu şenliği müşterek olarak yapma fikri de kendisinden gelmişti. Biz de memnuniyetle kabul ettik. Bundan sonraki yıllarda şenliklerin daha coşkulu bir şekilde geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu birlik beraberlik inşallah Türkiye’ye örnek olacak dedi.

Konuşmaların ardından  sanatçılar sıra ile sahne alarak türküleri ile halkı coştururken her iki başkan da vatandaşlarla birlikte horona katıldılar daha sonra da  tüm alanı dolaşarak şenlikler dolayısı ile yaylaya gelerek panayır havası oluşturan esnaflarla sohbet ederek hal hatır sordular.

İki gün süren şenliklerin sunuculuğunu Tüm Sakarya’nın yakından tanıdığı  bir zamanlar Akyazı FM’in çok sevilen programı olan Gönül Dostu programının yapımcı ve  sunucusu Remzi Armağan yaptı. Armağan gerek sunumu ve gerekse esprileri ile hem seyircilerden ve hem de sanatçılardan tam not aldı.

 FOTO GALERİ:  https://www.facebook.com/video.php?v=545862455560395

 

Bu yılki Çiğdem yaylası şenliklerine Meryem Akyüz, Hendekli Mustafa, Duygu Ergül, Murat Kumaş, İsmail Cumhur, Çayan Hüseyin, İsmail Gülar, Hendekli Kemençe ustası Osman Demir. Hadiye Ölmez, Zekeriya Tuz, Yetim Emine Çilingir, Şaban Toprak ve Özgür Bi,rinci gibi bir çok Karadeniz ses sanatçısı ve kemençe ustası katılarak vatandaşlara unutamayacakları bir hafta sonu yaşatmayı başardılar. 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ