Eğitim
Giriş Tarihi : 08-09-2014 11:31   Güncelleme : 08-09-2014 11:31

MİNİKLERİN OKUL HEYECANI

2014-2015 öğretim yılı ilk defa okula kaydolan

MİNİKLERİN OKUL HEYECANI

öğrencilerin okula gelmeleri ile başladı  Sabahın erken saatlerinden itibaren okula velileri ile gelen minik öğrenciler  okul bahçelerinde renkli görüntüler oluşturdu.

İlçenin en kalabalık okulu olan Konuralp İlkokulu bahçesinde toplanan öğrenciler ve veliler okul müdürü İrfan Bakır’ın konuşması ile birlikte öğretmenleri ile buluştu ve sınıflara alındı. Velileri ile birlikte sıralarda oturan öğrenciler daha sonra Öğretmenlerini tanıdı. Daha sonraki saatlerde  ise hep beraber okulun bölümleri gezildi. Okulda çalışanlar tanıtıldı. Okulda nasıl davranılması gerektiği öğrencilere anlatıldı.

Daha sonra da okul bahçesine çıkılarak çeşitli oyunlar oynandı. Okulun ve okul bahçesinin temizliği ile kantinden nasıl alışveriş yapılacağı gösterildi.

Birinci sınıflar bir hafta boyunca okula alışma süreci geçirecek. Yaklaşık 10 yıldan beri uygulanmakta olan ve bir hafta süren okula alışma sürecinin olumlu sonuçlar vermesi üzerine uygulamaya devam ediliyor. Bu süreçte çocuğun okula oryantasyou (uyumu) sağlanırken aynı zamanda okul fobisi, aileden ayrılma kaygısının da yenilmesi amaçlanıyor.

İlçenin en kalabalık okulu olan Konuralp İlkokulu Madanoğlu İlkokulu öğrencilerinin de katılımı ile daha da arttı. 

2,3,ve 4. sınıflar 15 Eylül 2014 Pazartesi günü öğretim yılına başlayacaklar.

  

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ