Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 31-08-2014 07:40   Güncelleme : 31-08-2014 07:40

KURT AİLESİNİN ANNE ACISI

Akyazı Taşyatak Dere Mahallenin kurucularından olan ve geniş bir aileye

KURT AİLESİNİN ANNE ACISI

sahip bulunan Kurt ailesi dün kaybettikleri anneleri nedeniyle büyük acı yaşadı.

87 yaşında hayata gözlerini yuman Havva Kurt iki aydan beri İzmit Araştırma hastanesinde tedavi görüyordu. 1’i kız 7 çocuk annesi olan ve çocuklarından da 18 torunu bulunan Havva Kurt’un yaradınından tek isteği vardı vefat etmesi ile o da gerçekleşmiş oldu.

Havva ninenin isteği şuydu; Bilindiği gibi yapımı sürmekte olan Ballıkaya barajı nedeniyle Taşyatak Dere Mahalle artık sulara gömülecek. O mahallede doğan, büyüyen ve 87 yaşına kadar da aynı mahallede hayatını idame ettiren Havva Nine yaptığı duasında sürekli olarak şunu söylermiş “Yarabbim burada doğdum. Burada büyüdüm. Bu yaşıma geldim. Şimdi bizi kaldırıyorlar ve mahallemiz sulara gömülecek. Bana o günleri yaşatma”

Evleri ve tüm yerleri sular altında kalacağı için istimlak edilen Kurt ailesi kendilerine boşaltın denilen tarihten önce Kocaeli Uzuntarla Acısu Mahallesinde satın aldıkları siteye taşınmak için hazırlık yapıyordu. Daha Dere mahalleden ayrılmamışlardı.

Havva Kurt ninenin cenazesi Dere Mahalle’de İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası defni yapılmak üzere yeni taşınacakları Kocaeli Uzuntarla Acısu’ya götürüldü.

Cenaze törenine Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, yardımcısı Mehmet Çakmak, ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar, ATSO Meclis Başkanı Muzaffer Başer,BORSA Başkanı Ali Şener Bayraktar, AK-BELDE A.Ş. yeni Müdürü Nail Kahveci, eski Müdürü Osman Aydın, siyasi partilerin temsilcileri ile Kurt ailesinin yakınları,sevenleri ve dostlarından oluşan çok kalabalık bir cemaat katıldı. 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ