Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 26-08-2014 11:09   Güncelleme : 26-08-2014 11:09

BELEDİYE HURDA ARAÇLARI TOPLUYOR

BELEDİYE HURDA ARAÇLARI TOPLUYOR

Akyazı genelinde mevcut bulunan hurda araçların çevre sağlını tehdit etmesi ve çevre kirliliği oluşturması, meydana gelebilecek tehlikeler sebebiyle hurda araçların toplanması işlemini hızla tamamlıyor.

 Özellikle Akyazı  sanayi sitesi içerisinde ve sanayi site civarında yoğun bir şekilde gelişi güzel bırakılmış onlarca hurda araca karşı önlem çalışmalarını yürüten Akyazı Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekipleri Hurda araçların sahibi olan işyerleri ile görüşerek 10 günlük bir süre içerinde araçları kaldırmalarını istedi. Araç sahiplerine ulaşılamaması durumuna karşın da Belediye anons sistemi üzerinden hurda araçların kaldırılması için sürekli olarak anons yapıldı.

 Akyazı ilçesinin daha güzel, daha temiz ve daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla çalışmalarını Aksatmadan yürüten Akyazı Belediyesi bu çalışmalar kapsamında zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Akyazı genelinde hurda araç toplama çalışması başlattı. Kısa bir süre içerisinde Akyazı genelinde çevreye gelişi güzel bırakılmış onlarca hurda aracın sahibine ulaşan Akyazı Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekipleri 10 gün içerisinde çevre kirliliğini ortadan kaldırmalarını rica etti. Uyarılara dikkat etmeyen araç sahiplerinin araçları Kuzuluk mahallesinde bulunan Akyazı Belediyesi garajına çekildi.

 Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre; ilçe genelinde başlatacağımız hurda araç temizliği hususunda belediye anons ve araç sahiplerine tebliğ çalışmalarının neticesinde kendi imkanı bulunmayan vatandaşlarımızın araçlarını Kuzuluk mahallemizde bulunan Belediye garajımıza emanete bıraktık. Çevreyi kirletme suçunu işleyen şahısların m.41/6 maddesi uyarınca (" Kullanılamaz hale gelen motorlu, kara ve deniz nakil araçlarını yada mütemmim cüzlerini sokağa veya kamuya ait sair yerlere bırakan kişiye Belediye zabıtası tarafından 477 TL ayrıca atıkların kaldırılması masrafları tahsili edilir madde (41/4) ") gereği cezai işlem uyguladık.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ